torsdag den 24. juni 2021

Ferie på Bornholm

Onsdags morgentur langs vandet

En uges ferie var lige hvad jeg trængte til, og den startede på allerbedste vis i fredags med en skøn fem-retters middag og tilhørende vine på Odd-fellowgaarden i Køge.

Lørdag havde jeg en aftale med Anita og Girah i Jersie, vi trænede diverse korte rallybaner. Otto var med og gik en kombination af to baner med henholdsvis venstre- og højrehandling. Jeg ved, hvor god Anita er til at iagttage og give feedback, og alligevel gjorde jeg det alt for nemt for hende, ved at begå nogle ”begynderfejl”, hvor jeg ikke fik belønnet særligt godt (for hoppen i stedet for ordentlige positioner) ☹ Otto gik som en drøm.

Søndag gik turen til Bornholm, nu en traditionel årlig tur med svenskerne (søn, svigerdatter og tre børnebørn). Turen har været meget usikker pga. COVID-19, men med de seneste lempelser kunne Sandra, vores svenske svigerdatter, komme ind uden problemer og alt var godt.

Vi fik frokost på Hasle Røgeri, og havde en ganske stille dag, som var lige i overkanten hvad temperaturen angik.

Vi er meget sammen med svenskerne, men også meget for os selv, og vi forsøger at finde en fornuftig balance mellem det kulinariske, det kulturelle og almindelige hygge.

Opalsøen

Tirsdag var vi alle ved Opalsøen, og var superheldige at en masse elever fra Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole var i gang med at gennemføre et program der omfattede rappelling, deadslide, udspring fra klipper og kommandokravl. Meget spændende og tilskuervenligt.

Tatar på Le Port

Kirsten og jeg tog videre til Vang og Le Port, som vi har besøgt for cirka 20 år siden. Vi fik en skøn frokost som vi nød mens vi havde den fornemste udsigt.

Udsigt fra Østerlars Kirke

Onsdag genbesøgte vi Østerlars Kirke og Ny Kirke, der er noget fascinerende ved rundkirkerne.

Flæskesteg og fiskefrikadelle i Torvehal Bornholm

Frokosten havde vi håbet på skulle indtages på Det Røde Pakhus, men der var udsolgt, så vi fik i stedet en fin frokost i Torvehal Bornholm.


Start på brunch på Grønbechs Hotel

I dag havde vi booket brunch på Grønbechs Hotel, en brunch som overgik vores forventninger, det var virkelig flot og til en meget rimelig pris.

Røget kartoffel og en anelse torsk

Frokosten var med svenskerne, vi spiste på B’s Fiskeværksted i Svaneke. Jeg fik en af signaturretterne Røget Kartoffel med ristet torsk, og den var en skuffelse. Det var en kartoffelmad med nogle ganske få stykker ristet torsk. Jeg sad med en klar fornemmelse af, at køkkenet var løbet tør for torsk, og havde kompenseret med ekstra kartofler. Øllen var til gengæld fortrinlig, en Laid Back IPA fra Svaneke Bryghus.

Vi har en tradition for, at ingen tur til Bornholm er komplet uden en Kjærstrup is, så vi tog videre til Snogebæk og sørgede for at holde traditionen i hævd.

Otto læser ALT for damerne (om Caroline Wozniacki)

I dag oplevede jeg for første gang nogensinde Otto løbe fra mig. Vi var ude foran lejligheden for at hundene kunne tisse, og han bevægede sig lidt væk, og pludselig løb han, og var lynhurtigt nede ved og indeni i svenskernes sommerhus. Så hvis jeg skulle træne med Otto herovre (hvilket bestemt ikke er planlagt), ville det være fantastisk at gøre det med Frasse, Leo og Leah som forstyrrelser 😉

I morgen slutter Sandras forældre sig til os, og vi skal fejre svensk midsommar, det glæder vi os meget til. Inden skal vi lige opleve Leah, som bliver 3 år til september, på en ridetur, hun er vild med heste, og har reddet lidt, og hendes største ønske på ferien var en ridetur, og den får hun i morgen.

Morgentur tirsdag

Hvad er det bedste ved ferien indtil nu? Helt ærligt: de dejlige morgenture ved kysten med hundene, det bliver ikke bedre 💓

Ingen kommentarer: