søndag den 13. juni 2021

Fire fede baner

Fortjent afslapning efter en hård dag i Løserup 

I morgen står den på 2 x 2 træning under prøvelignende forhold i Løserup.”, skrev jeg i går. Jeg fik i dag det gode spørgsmål, om det var fordi jeg havde tilstrækkeligt point til DM-kvalifikation, eller om det var noget mentalt. Og svaret er naturligvis, at det er rent mentalt. Jeg har hjernevasket mig selv til, at træning og prøver er træning, hvor der arbejdes med alt muligt, men definitivt ikke tænkes på point.

Hvis jeg kommer til en prøve med bevidstheden om, at jeg skal have fx 97 point, for at resultatet ”kan bruges til noget”, og starter med en ommer. Hvad sker der så med mit fokus? Kommer jeg til at tænke på, at den mindste fejl vil gøre, at jeg ikke kan nå målet, og hvordan vil det påvirke min hund?

Jeg har oplevet førere i ekspertklasse, som jeg gav feedback, hvor jeg bemærkede, at det var flot indtil skilt x. Deres svar: med fejlen dér kunne de ikke få certifikat, og så var det lige meget. Hvordan styrker det sammenholdet mellem dig og din hund?

Jeg har sat mig som mål, at mine hunde - som trods alt ikke har valgt at dyrke nogen af de discipliner, som jeg træner og konkurrerer i med dem – skal kunne regne med mig hele vejen igennem, ikke kun når det går godt, men hele tiden, og måske især hvor det er svært for dem.

Hvis det lykkes, er det godt. Hvis det ydermere afføder nogle point, der ”kan bruges til noget”, er det ren bonus, og sådan set ikke noget hundene engagerer sig i.

Jeg havde fire rigtigt gode prøver i dag i Løserup.

Bane 1. Otto i begynderklasse hos Conni. Ottos fokus var som det altid er eminent. Der sket et eller andet uden for banen, da vi gik i gang, så han stivnede, og hans fokus var ikke rigtigt i den næste øvelse, som vi lavede om. Så var vi i boblen og det kørte, det var så lækkert at mærke igen. Bonus: Vi mistede 1x1 og 1x3 og fik 96 point, en forbedring af vores kvalifikationspoint til DM.

Bane 2. Max i championklasse hos Iben. Der var et eller andet i starten. Bakke 1 bakke 2 skridt på højre side plejer at være nem for os, men Max var slet ikke med, og jeg måtte lave øvelsen om (ikke særlig kønt). Der var passager, hvor det bare kørte, og andre, hvor det hakkede lidt. Jeg kunne mærke, at jeg måtte tage dybe indåndinger undervejs, fordi det åbenlyst var så svært for Max. Det var første gang jeg selv gik til prøve hos Iben, og jeg fik en superfin feedback. Ros for de flotte passager, hvor det bare kørte for os, og præcis tilbagemelding om de øvelser, der var trukket for. Et for tidligt indkald (-10) og 4 x 3 og 2 x 1. 76 point ”kunne ikke bruges til noget”, men jeg kunne mærke indeni, at jeg havde gjort hvad jeg kunne for at støtte Max under vilkår, som han ikke synes var fantastiske. Birgit, som var sekretær på banen, gav mig en rigtig god tilbagemelding bagefter, om den måde jeg havde håndteret en svær situation for Max. 76 point er ikke prangende, men en succes for mig, fordi jeg var tro mod Max. Jeg kan garantere for, at jeg gjorde hvad jeg kunne i hver øvelse, også efter at jeg var sikker på, at vi ikke kunne forbedre vores DM-point 😉

Bane 3. Max i championklasse hos Conni. I det øjeblik jeg tog linen af lige uden for ringen, kunne jeg se på Max, at alt ikke var, som det skulle være. Han stivnede, og lignede en, der kunne finde på at smutte. Jeg kunne mærke, at jeg ikke gik i panik, men virkelig arbejdede for at få hans opmærksomhed igen. Det gik lidt haltende i starten, men vi kom i gang og pludselig kørte det bare. Det var en ret god fornemmelse at komme igennem banen på en fin måde, på trods af de dumme start. Fed feedback fra Conni, som også havde bemærket Max’ start. Vi fik 90 point (2x3 og 4x1).

Bane 4. Otto i begynderklasse hos Liv. Otto var tydeligt træt, men han arbejdede fokuseret, og jeg havde den helt rigtige følelse. Der var to småting, som jeg observerede undervejs, men som jeg ikke kunne gøre noget ved, og sådan er det. Følelsen var superfin, vi var i boblen 😊 Livs feedback var fantastisk, hun har ikke set os et stykke tid og synes vores fri ved fod har rykket 😉 Vi blev trukket for en skæv plads og noget rod ved dæk gå rundt om, hvor jeg selv var i tvivl om Otto var lidt oppe mellem sit og dæk. 97 point og endnu en lille forbedring af vores DM-point. 

Det vigtigste læringsspørgsmål: Hvad ville du gøre anderledes næste gang?

Jeg HAR skrevet med en sparringspartner om det og min konklusion er: ”1. Ikke ændre noget med Otto, dog lige tjekke dækken 😊 2. Træne starter med Max, så de er det fedeste.”

Og uden for konkurrence, kan jeg naturligvis godt tale om at komme til DM. Ja, selvfølgelige vil jeg gerne til DM. Otto har forbedret sine point i dag, og jeg tror nu – hvor der resterer 6 prøver, der kvalificerer til DM, heraf 2, hvor vi selv deltager – at Otto kommer til DM. Max er rykket noget ned til omkring 19-20, men har to chancer på Bornholm først i juli.

Vi ændrer ikke på strategien, det er for sjov alt sammen, og kommer jeg til DM med begge hunde er det bonus x 2 😉

Ingen kommentarer: