søndag den 13. februar 2022

Mental træning: Det rette fokus

Max med en flot 1. vinder roset

Jeg sendte i går nedenstående til nogle få, som jeg deler nørdede hundetanker med, aktuelt om min mentale håndtering af træning og ikke mindst prøver. 

”Jeg er tilmeldt 11 officielle prøver i C med Max inden landsholdsudtagelsen.

Jeg har tænkt en del over hvordan jeg mentalt skal håndtere prøverne.

Den enkle løsning, som jeg uden de store problemer er endt med, er at jeg mentalt skal abstrahere fuldstændig fra kontekst. Når jeg går en bane hos Johanna, Karina eller Camilla med Max, skal jeg være lige så klar, som hvis jeg går til en prøve der ”ikke tæller”, en DM- eller ÅH-kvalifikationsprøve eller en landsholdskvalifikationsprøve.

Mit fokus skal være PRÆCIS det samme.

Max skal luftes når vi kommer, Max skal snuse til underlaget, vi skal have vores 3-5 minutters opvarmning inden vi skal på, jeg skal lave de to øvelser udenfor kantbåndet med belønning, jeg skal være ekstremt obs på at fastholde hans fokus indtil skilt 1 er udført (derefter kun MEGET obs 😊), jeg skal hele tiden tænke på det næste moment, jeg skal mentalt smide fejl væk, hvis de sker, lave trådløse ommere, hvis vi må, huske at tage pauserne, hvor det er muligt (stationære øvelser), husk at slappe af, huske at sige kommandoerne i samme rolige tonefald, huske at rose verbalt undervejs, huske øvelsen efter mål, huske at komme hurtigt ud og belønne, hvis dommeren er længe om det, så lad være med at vente.

Hvis jeg gør ovenstående, vil prøverne i morgen og NM-finalen være same shit, og sådan skal det være.”

Ovenstående er helt i tråd med hvordan jeg i øvrigt gør, men det var dejligt at få sat ord på og dele dem - det forpligter og gør det hele meget nemmere.

Liv havde designet banerne til en dobbeltprøve med Ø og C i Stestrup-hallen i dag. Jeg synes banerne var fine og udfordrende og specielt den første lidt i den svære ende. Jeg gik to fede baner med Max. 

Max var helt på toppen på den første bane, lidt sværere at holde kontakt med på den næste. Forskellen var nok, at jeg startede på den første, hvor jeg på den næste var sidst i klassen; jeg fik fejlvurderet hvor lang tid jeg skulle varme op, så det blev i overkanten.

Til begge prøver var der fuld kontakt, jeg havde den rigtige følelse,og jeg fik hurtigt smidt den lidt hektiske fornemmelse i starten af bane 2.

Her er de konkrete læringspunkter:


Øvelse 4 måtte jeg lave om. Fejlen (jeg kalder den d’Artagnans død) var, at jeg begyndte at tænke over hvordan jeg satte fødderne, mistede fokus på Max, og det gik i skuddermudder. Øvelse 14 måtte jeg også lave om; Max satte sig i den første stå, jeg fik sagt stå-kommandoen forkert. Derudover en skæv plads.

Som bounsinfo kunne Liv fortælle, at jeg også havde levet op til de nordiske krav mht. fodarbejde mv., bortset fra i en øvelse, og jeg kan huske at jeg tænkte præcis det samme under udførelsen 😊 Lidt nørdet har man lov at være.


Øvelse 11 mistede vi, fordi der ikke var bagpartsbevægelse i sidestep til venstre; en dum førerfejl: jeg skal holde en pause mellem hvert skridt, så jeg er sikker på at Max er i balance, og det var han ikke. Øvelse 13 mistede vi, fordi jeg uden at blinke lavede sideskift mellem ben i stedet for skift side foran. Jeg har gjort det samme til træning, jeg må lære at skelne mellem de to skilte 😉 Øvelse 14 måtte vi lave om, Max var lidt væk og reagerede for sent på min kommando. Derudover en 1’er.

Ingen katastrofer, og samlet levede jeg op til mine mål, som beskrevet i indledningen.

Så to helt godkendte prøver i dag 💓 Som bonus vandt Max dagens første prøve 👍

Ingen kommentarer: