onsdag den 2. februar 2022

Fantastisk træningsaften


En typisk uge indeholder følgende faste træning:
Hver anden uge er der rallytræning med Otto og Max hos Camilla, Absolut Hund.

Derudover har jeg pt. planlagt enetimer/kurser hos Ida Lindgren, Tytti Lintenhofer og Helle Sejer Damkjær, samt løbende ad hoc træning. 

Masser af træning, naturligvis understøttet af planer og mål, både generelle og for den enkelte træning.

Tirsdag er den tættest pakkede dag med Nose Work i Solrød 17-18 og Rally i Ringsted 18:55-21. Der er ekstra stort potentiale for skøn træning sådan en dag, og i går gik det hele op i en højere enhed – en af de bedste træningsdage nogensinde, med masser af succes og flere rigtigt gode læringspunkter.


Vi har haft nogle ugers pause med Nose Work træningen og det var skønt at komme i gang igen. Otto var som altid på, lige så snart han fik NW-linen på. Jeg ville give ham startsignal, da han skulle i gang med det første søg, men han var allerede i fuld gang med opgaven og så kløede vi på. Han lavede de smukkeste søg og de flotteste markeringer; jeg havde valgt nogle af klasse 2 søgende fra, men et par af dem tog han nu alligevel, med sin meget karakteristiske hopmarkering 😉 Dejlig feedback fra Merete fik vi også, og jeg kørte hjem i højt humør!

Rallytræningen var ikke mindre opløftende.

Da jeg varmede op med Otto, kunne jeg godt mærke, at han var dejligt på. Da det var vores tur til individuel tid, valgte jeg den mindst tricky af de to baner, fordi jeg synes dens flow passede perfekt til os. Jeg valgte at konvertere alle sitter til ståer, at lave nogle af de skarpe vendinger lidt blødere, belønne undervejs og ellers klø på. Otto gik som en drøm, jeg tror ikke vi har gået bedre, den helt rigtige følelse. Derefter skulle vi gå en passage med følge på venstre side, vending og følge på højre side, vending og følge på venstre side.

Jeg blev helt høj af Johannas feedback 💓Der er sket en betydelig udvikling, Ottos fokus bliver bedre og bedre og vores samarbejde er virkelig rykket. Så grundlæggende skal vi bare fortsætte med at træne som vi gør. Der var også en iagttagelse, som jeg ikke selv har skænket en tanke: når vi bare går, kommer der flere gange reaktioner fra Otto når vi er ved skilt eller kegle, som om han forventer, at der skal ske noget. Så vi skal træne at der ikke nødvendigvis sker noget dér, og at der kan ske noget midt i det hele …


Jeg fik Amanda til at filme Otto og mig i den nordiske øvelse hvor hunden skal ind foran og sidde, fører skal gå 1-2-3 skridt bagud og hunden skal følge med og stå, sidde og dække, videoen er derfra.

Max og jeg gik i gang med opvarmningen inden vi skulle på som de første på den tricky bane med 22+ (?) skilte, masser af kegler og masser af sideskift. Opvarmningen bestod i at gå den ”nemme ”bane to gange med hhv. venstre og højre start, samt stumper af den svære. Og så klø på. Belønninger undervejs og en totalt cool og afslappet fører.

Max gik som en drøm, og jeg nød i den grad at gå banen, det er sådan vi skal have det sammen når vi går til træning og til prøver. Jeg fik den mest fantastsike feedback af Johanna 💓Vi fik også noget virkelig vigtig læring. For det første fik jeg simpelthen sat fødderne forkert ved bakkeøvelsen på højre side, så det specialtrænede jeg bagefter.

For det andet og meget værre var det med starten. På Johannas startsignal gik Max hen til balancebommen og lidt op ad den; der var også noget kludder, da vi lavede starten om. Så Johannas besked var klar: Jeg måtte ikke forlade hallen før jeg havde trænet mindst tre starter hvor nogle andre gav starttegn. Susanne og Pernille hjalp – mange tak for det – og det afslørede, at Max meget gerne vil reagere når der kommer startsignal, han reagerer også nogle gange på mit håndtegn, han reagerer hvis jeg venter… så vi fik en stribe forskellig adfærd, men kun de to første var, som de skulle være; resten - måske 10 - var ikke. Så det er noteret som meget vigtigt træningsområde.

Max og jeg gik lidt før tid og jeg skrev til Johanna om starttræningen, og fik følgende kvittering :-)

Ingen kommentarer: