søndag den 6. februar 2022

Max succes og masser af læring

Idas NM 2021 bane

Det har været en skøn weekend! Rallytræning hos Camilla lørdag, uofficiel nordisk klasse lørdag, NW-prøve i dag og vi fejrede også Kirstens fødselsdag.

Max var en ekstraordinær superstjerne i går!

Til træningen hos Camilla gik vi Livs ekspertbane fra 16.12.2021. Max var perfekt varmet op, jeg var 100 % klar og vi gik en drøm af en bane. Som i en drøm. Der var INTET at komme efter. I anden runde gjorde vi ligesådan på samme bane med højre start, og sidestep mod Max. To pragtfulde oplevelser. Jeg skriver ikke mere om Max ved den træning, det øvrige gik også supergodt, det var følelsen ovenpå de to prøver som betød alt!

Ud på eftermiddagen var vi seks der mødes i Sjællands Agilitycenter for at træne nordisk rally på fulde baner. Både Liv og jeg skulle selv op, og dømte hinanden, Liv dømte resten med mig som sekretær. Vi gik to baner hver, fastsatte selv hvordan ville vi gå dem og fik feedback ud fra hvordan der ville blive dømt i nordisk klasse.

Min egen bane fra NM 2021

Jeg havde besluttet at de skulle gås som officiel prøve, så dan blev det. Først Idas bane, derefter min egen bane.

Jeg kan roligt sige at den gode følelse fra formiddagens træning blev taget med. Jeg skulle kun varme meget begrænset op og vi gik to supergode baner. Max var på hele vejen, det var specielt lækkert på Idas ganske lange bane; top fed følelse på begge baner. På Idas var der 2x10, 1x3 og 1x1 på min 1x10 og 1x3, ikke fordi pointene er vigtige, men det er vigtigt i relation til træningen. Unødvendigt at skrive men alligevel: alle 10’ere var fejl fra min side.

Otto var også til træning hos Camilla, og det var svært. Han var meget optaget af underlaget, og det blev meget udfordrende træning. Vi forsøgte os med Livs bane fra 16.12. I sidste runde gik jeg bare fri ved fod på første halvdelen af banen, og derefter højre på resten af banen. Samlet fik jeg superfin feedback fra Camilla, og nogle iagttagelser der virkelig fik sat min tankevirksomhed i gang. Konklusionen er kort: Otto går bedst på højre side, men når det bliver svært eller han bliver usikker søger han mod venstre side. Jeg kan beholde hans fokus (på begge sider), når han føler sig på tryg grund, ellers vælger han noget andet. Det er nemt at forholde sig til, vi skal bare fortsætte træningen som vi er i gang med på Anjas fri ved fod kursus for at få den ønskede sikkerhed og præcision på højre side.


I dag er det Kirstens fødselsdag, hurra, hurra, hurra. Men også lidt uheldigt sammenfald med en den NW-prøve, som jeg havde tilmeldt med Otto, og vi var så heldige at blive trukket ud til. Vi havde ikke planlagt det store, men svenskerne var inviteret over og …

Heldigvis var hjælpen nær, da Johanna hørte om situationen og jeg blev sat som nr. 1 i kataloget og ok for at køre så snart jeg havde været oppe. Det synes jeg sådan i almindelighed ikke er særlig god stil, men nogle gange er det bare dejligt at kunne, for at få alt til at gå op.

Corona ville, at svenskerne ikke kunne komme over som planlagt, fik vi at vide i går, men det blev bestemt værdsat at jeg kom tidligt hjem alligevel.

Her er mine noter, skrevet næsten lige da jeg kom hjem:

NW1 med Otto 6.2.22.

Mål:
  1. Hvert søg som til træning = førerens afslappede tilgang
  2. Startritual hvis Otto har brug for det 😊 Til træning har han ikke tid til det
  3. Giv plads til at Otto kan arbejde
  4. Lad være med at stoppe
  5. Giv Otto tid til at markere tydeligt, det er klasse 1 og han kan komme til kilden
  6. Køretøjssøg som ved træningen hos Mia, resultatmål (!) = 0 fejl for poter oppe
  7. Husk at sige tak til Johanna, for at vi kom på som nr. 1
  8. Husk aftale om resultatbog
  9. Husk at tage hjem når Otto er belønnet efter sidste søg
Sådan gik det:

Køretøjssøg: startritual, direkte på nedefra, hurtigt forbi ene bils langside og videre til næste, tydelig fært, markering, fundet – men desværre lidt for langt fra kilden (5 cm?). Poterne var ikke oppe 😊 Aino mente de var på vej op men ikke oppe, så intet fratræk. Der var fratræk for slik og stram line, det må vi se på. Selv bagefter kan jeg ikke se at jeg kunne gøre anderledes ved markeringen, så godkendt moment herfra.

Udesøg: Startritual, direkte i gang, hurtigt, systematisk og ret hurtigt tydeligt at fik færten, flot markering, fundet og godkendt! Masser af ros fra Aino. Det var så flot arbejde af Otto, jeg var høj!!

Beholdersøg: Startritual, fokus på underlaget i værkstedet, der lugtede også af petroleum (ikke undskyldning), men jeg fik ham til at interessere sig for beholderne 😊 Han kom til en, hvor han markerede, fundet, men ikke godkendt … jeg har virkelig funderet bagefter. Han fik lov at markere den rigtige bagefter, og det var klart tydeligere, manglede jeg is i maven? Jeg er meget i tvivl, måske skulle jeg have ladet ham fortsætte. Men det er ikke sådan at jeg ærgrer mig over min markering, så pyt.

Indesøg: Startritual (der var næsten ikke plads), og så i gang. Vi gik en hel runde, uden huller så vidt jeg kunne vurdere, der kom lidt lyd (der var gået en del tid, max 3 minutter), han blev rost og tog en runde til, nu meget tydeligere arbejde med næsen, vi kom næsten det hele igennem igen, så fik han fært, finsøg, markering, fundet og godkendt! Det var så fedt at han arbejdede hele tiden (der må være gået tæt på 2½ minut), og at jeg kunne mærke at jeg bare bevarede roen og tog det hele fra en ende af. Anja roste min ro, Ottos udholdenhed, og bemærkede også at det var tydeligt mere søg i anden runde end i første.

Konklusion: mål 1-4 og 5-9 opfyldt fuldt ud. Mål 5 opfyldt fuldt ud i ude- og indesøg, i køretøj- og beholder er jeg lidt usikker jf. ovenfor, men det er intet jeg ville gøre anderledes, når jeg tænker tilbage på det. Så dejlig prøve samlet set. Jeg kan også mærke at jeg hele dagen har haft en god, afslappet tilgang, og var ægte glad efter hvert søg, også de to vi ikke fik point for.

Så en herlig weekend på alle parametre i hundesammenhæng.

Ingen kommentarer: