søndag den 9. oktober 2022

Hvor bliver tiden af?


 Tiden er en forunderlig størrelse.

I onsdags sendte jeg ovenstående minde til Anita. Det er 8 år siden Max blev rallychampion.

Ja, spørgsmålet måtte komme, det kan da ikke være så længe siden??? Men det er så sandt som det står skrevet. 

I går dømte Liv og jeg en dobbeltprøve i Herringløse og efter prøven gik vi en lille tur (mærkeligt ikke at have hunde at gå med!!!) og jeg kom til at tænke på år 2000, en problemstilling som forretningsmæssigt og IT-mæssigt fyldte meget i tiden op til, men nu er en fjern fortid. Jeg kom også til at tænke på Stanley Kubricks 2001: A Space Odysse fra 1968, som engang fyldte meget, men nu er et mikroskopisk minde fra min ungdom. 

I dag sendte Anita dette til mig: Det er 7 år siden Max og Osseau var stjerner i Hangar 17 i starten af deres HTM-karrierer:


I dag startede Amanda og jeg syvende runde af Rallyinstruktøruddannelsen i Sydkystens Hundeskoles regi. Der kom nogle spørgsmål i præsentationsrunden, som jeg måtte slå op, for at kunne svare på:
  • Hvilken runde af Rallyinstruktøruddannelsen var det (jeg kunne ikke huske om det seks eller syv, det var syv)? 
  • Hvornår startede Sydkystens Hundeskole? Ja, jeg måtte via min blog for at finde frem til at første kursusdag var 27. august 2009
Sådan popper der så meget op, hvor jeg kan mærke at mit tidsperspektiv er blevet lidt sløret de senere år. Det er måske noget aldersrelateret?

Jeg kan egentlig ikke bruge det til andet end at minde mig selv om, at tiden er meget dyrebar. Det er vigtigt at få mest muligt ud af den, mens jeg kan, fokusere og nyde den sammen med dem, der betyder mest for mig. 

Det eneste sikre er, at tiden ikke kommer igen. 

Apropos fokus havde jeg en skøn samtale med Mette Tranberg fredag aften. Hun og jeg er holdkammerater på det danske rallylandshold, og havde aftalt at vi skulle fortælle om vores respektive arbejde med mental træning. Jeg fik flere ideer til, hvad kan jeg gøre for at lade hjernen positivt: ”jeg elsker”-remser, kropsholdning (smil/sænkede skuldre), vinderremse, succesliste, styrker (Max/Paul), selvhep. Noget kendte jeg, noget var nyt, og er straks prøvet af med succes! De skal afprøves yderligere og bliver så indarbejdet i min detaljerede plan for at gennemføre prøver. 

Fokusøvelsen med punktet, som jeg nævnte i Kursus hos Ida Lindgren med Otto for en uge siden, har jeg gennemført dagligt, men i går og i dag med en tilgang, som Mette foreslog: gentag smil/sænkede skuldre, mens jeg fokuserer. 

Det gjorde en verden til forskel. Nu var det ikke længere ”bare” at fokusere på et punkt, men der kom en løbende mental reminder om, at huske at smile og holde skuldrene nede, mens jeg holdt fokus. Opgaven er blevet væsentligt lettere, og meget mere realistisk i forhold til det, jeg i første omgang vil bruge den til: at skærpe fokus, når jeg går rallyprøver.

Ingen kommentarer: