lørdag den 22. oktober 2022

Nose Work i Stigs Bjergby og Rally i Mørkøv

Det var for min skyld fotoet blev taget, Otto synes det er noget pjat!

I dag gik turen til Stigs Bjergby med begge hunde. Jeg havde fået plads med Otto på Hvalsø Hundevenners NW1-prøve formiddag, og havde en træningsaftale med Liv bagefter, så derfor var Max også med. 


Vi parkerede foran forsamlingshuset, kunne lufte i området ved gadekæret, fik en hyggelig snak med en lokal, som fortalte om navnet Stigs Bjergbys oprindelse og hundene og jeg nød de rolige omgivelser. 

Prøven blev afviklet på Den Røde Tråd, den gamle landsbyskole, som ligger lige overfor Stigs Bjergby Kirke, opført i det 12. århundrede. 

Otto og jeg gik en fantastisk prøve, som inkluderede to af vores bedste konkurrencesøg ever, og lidt læring – eller noget? 

Mine noter skrevet kort tid efter prøven: 

Det fede: perfekt opvarmning med rally ved gadekæret i Stigs Bjergby. Superflot køretøjssøg, rigtig start om første bil mod uret, startede nede som han skulle og hurtig, korrekt markering. Superflot beholdersøg, tjekkede tre og tydelig markering. ❤️❤️❤️ 

Læring: Udesøg, fik ikke fært i hjørnet af dørkarm, selv ikke da det blev udpeget. Indesøg, fejlmarkering og Otto tydeligt presset af meget begrænset plads, han fik ikke afstand til mig. I begge de sidste var han tæt på kilderne uden reaktion, helt tydeligt svære omgivelser og oplagte træningsområder.” 

Lidt uddybning:
  • Udesøg. Otto arbejdede, men det var tydeligt at det var svært. Han var forbi det sted, hvor kilden var placeret, men uden reaktion. Kun 1 ud af 20 fandt kilden.
  • Køretøjssøg. Jeg skrev til Mia, som har givet mig teknikken i denne øvelse, til aften: ”Vores bedste køretøjssøg ever, med Mia-metoden. Mod uret, jeg pegede ned og præcis og hurtig markering ❤️”. Vi blev 3. vinder i dette søg som flot bonus.
  • Beholdersøg. Otto var i gang fra start, jeg fulgte ham, og han brugte 12:47 sekunder på at finde og få mig til markere. Lækker følelse (5. hurtigste).
  • Indesøg, det var åbenlyst svært for Otto, og helt uvant for ham, at jeg stod så tæt på ham (det var svært ikke at gøre det). 9 ud af 20 fandt kilden. 
Jeg var meget tilfreds med Ottos og min indsats! Jeg har rost os begge for køretøjssøg og beholdersøg, og funderet lidt over det med træningsområder, som jeg skrev umiddelbart efter prøven. 

Jeg har mentalt vendt det om:
  • Udesøget, det mindede meget om det, vi har trænet masser af gange hos Merete, og ja, en gang imellem er der nogen der driller, og det kan jeg godt leve med. 
  • Indesøget, jeg har trænet ihærdigt for at få afstand på, og det er specielt i forhold til Otto nødvendigt, at han ikke føler sig presset af mig. Det gjorde han i dag. Jeg kunne have stillet mig mere hensigtsmæssigt (det har jeg noteret, som husker hvis vi kommer i et snævert område en anden gang), men ellers er det ikke umiddelbart noget jeg vil gøre noget ved. 
Vindere af Køretøjssøg

Det er svært at se på fotoet, men jeg havde både Otto og Max med til præmieoverrækkelsen, men de havde travlt med noget bagved mig, da fotoet skulle tages 😉 

Jeg havde en træningsaftale med Liv i Mørkøv bagefter. Vi skulle mødes ved Mørkøv Station, for at træne med forstyrrelser, men – med al respekt for Mørkøv – så var der MEGET stille ved stationen, så vi mødtes i stedet ved Netto, hvor der var fine forstyrrelser og et godt træningsareal. 

Mine ønsker til træningen: ”Det jeg godt kunne tænke mig er at de mentalt krævende øvelser for mig (sidestep med sitter først, sidestep mod hund, samt øvelserne med 2-3 skridt imellem vendinger) bliver udfordret under sværere vilkår. Jeg vil bare have det godt med at blive presset i dem.” 

Jeg havde også taget store kegler med og fik en fantastisk træningssession med sideskift om kegler (med afstand), alle mulige sidestepper, alle dobbeltsynkroner, dobbelttyskere og dobbelt 180 grader, samt det løse, herunder lidt nørderi med hvordan jeg styrer Max’ bakning væk fra mig. 

Jeg trænede max 20-25 minutter, det var supereffektivt og lige hvad jeg havde brug for. 

Vi sluttede af med en luftetur med alle hundene, hvilket fuldendte en dejlig hundetræningsdag i Stigs Bjergby og Mørkøv.

Ingen kommentarer: