mandag den 17. oktober 2022

Det var bare træning … Samsø 2022


I weekenden var Max, Otto og jeg på den årlige tur til Samsø går i hundene, arrangeret af Samsø Hundesport. Et stort og flot arrangement i SamBiosen med HTM/FS lørdag, rally (DM-kvalifikation) søndag, fornemt lotteri begge dage, masser af fine præmier mv. 

Arrangementet er umådeligt populært blandt hundefolk, fordi det er tilrettelagt, så udenøs kan komme ud og hjem samme dag, hvis man kun ønsker at deltage en dag og der er en særlig stemning over det. 

Jeg har tidligere deltaget som udøver begge dage, men i år var jeg ikke tilmeldt lørdag, men tog over som normalt, så vi fik en dejlig fridag på Samsø, hvor vi slet ikke var i SamBiosen. 



Det var lidt overskyet da vi ankom, men på vejen til Issehoved kom solen frem, og ærligt talt, så er der ikke meget der slår at gå en tur i det område. Hundene og jeg nød det i fulde drag, og det var meget karakteristik for weekenden, som blev én, lang nydelse. 

Mentalt var jeg 100 % indstillet på at dette var en hyggetur. Det eneste potentielle konkurrenceelement ville have været, at jeg tænkte på kvalifikation til DM i rally 2023. Men det er ikke aktuelt, så søndagens fire prøver var på forhånd defineret som træning. Det er prøver jo altid for mig, men det er nemmere at håndtere mentalt, hvis der ikke ligger skjulte agendaer et eller andet sted i bevidstheden 😉

Fra Issehoved gik turen til Smagen af øen, jeg havde bestilt to julegavesække, som skulle hentes. Der var meget der fristede i butikken, men der var vigtigere ting på planen. 


Så vi kørte videre til Samsø Bryghus, dels for at købe noget lokalt øl, dels for at spise frokost. 


Så kom et meget vigtigt besøg hos Casa Tua ved Kæret. Liv havde anbefalet stedet, og det skulle prøves af. Jeg købte et bæger med tre slags is, sad udenfor med udsigt over Kæret og nød den genialt lækre hjemmelavede is. Det bliver ikke bedre!


Hundene syntes, det var deres tur til at opleve noget, og turen gik derfor til Stavns Fjord hvor vi gik en skøn tur. 


Inden aftensmaden gik vi en tur i Ballen, hvor vi bl.a. mødte en meget tillidsfuld sæl ved stranden.


Aftensmaden blev traditionen tror nydt sammen med Anita, Amanda, Louise og Henrik, og ligesom sidste år på Skipperly. En dejlig aften i godt selskab og med skøn mad, som hovedret fik jeg fransk vagtel samt stegte Karl Johan, kartoffelfondant, portvinssauce og løgkompot. 

En perfekt afslutning på en skøn feriedag. 


Prøverne startede først kl. 11:00 søndag, så der var god tur til at gå tur med hundene, pakke bilen, få morgenmaden på Nordgården inden den korte tur til Onsbjerg Vestermark, hvor hundene kunne hygge lidt på den mennesketomme strand. 

Rallydelen af dagen omfattede fire prøver, her med mine noter om det bedste fra prøven sendt til Liv efter hver prøve. 
  1. Otto, øvet klasse, dommer Brian Binnerup. Fed indgang. Jeg kontrollerede hans energi. Superflot fristende 8-tal og derefter sektion med 4 vendinger, wow et fokus. Fed leg bagefter. En perfekt træningsrunde.
  2. Max, championklasse, dommer Helle Gadeberg. Allerfedeste følelse hele vejen. Flot indgang, faktisk var det hele flot. Jeg kludrede vildt med dobbeltsynkron til sidst og smilede højt. Anita og Amanda da jeg kom ud: Hold da op, hvor var det flot. Sådan føles det også. Fucking god bane!!!
  3. Otto, øvet klasse, dommer Helle. Endnu bedre, hele vejen. 16 skilte og dejligt fokus.
  4. Max, championklasse, dommer Brian. Fedt sidestep til højre skilt 2, rost af Brian, og i øvrigt virkelig flot kontakt hele banen. 
Hvordan kunne jeg mærke at jeg var i den rigtige mentale balance?
  • Da jeg kom ind med Otto til den første prøve, var der line up til championklasse, som jeg skulle have været med i. Jeg sagde med det samme, at jeg prioriterede Ottos prøve, og så holdt jeg fokus på Otto indtil vi var færdige – og fik da vi var på vej ude efter prøven lige hørt en hurtig besked om, at vi fik vores egen banegennemgang i championklasse. Jeg legede med Otto, helt som sædvanligt.
  • Først derefter hentede jeg Max, varmede ham lidt op, og fik Amanda til at holde ham, mens jeg gik banegennemgang. Sådan ville jeg ikke drømme om at gøre. hvis det havde været en konkurrence 😊Det var fedt at mærke, at jeg bare tog det hele fuldstændig roligt
  • Den måde jeg håndterede ommere med på Max’ første bane. Jeg kom til at smile, da vi mistede fremsending om kegle, for det var fordi Max var 110 % fokuseret på mig, og det var da bare den skønneste måde at miste en øvelse på … og den sidste øvelse, dobbeltsynkron, hvor Max gjorde alt det rigtige (fulgte mine kommandoer), men jeg kludrede med både verbale signaler og håndtegn.
  • Jeg var slet ikke interesseret i point. Efter Max’ første bane havde jeg fået Amanda til at få feedback for mig. Da jeg kom tilbage talte vi først om Anita og Girahs bane i begynderklasse, og jeg glemte næsten at få feedbacken af Amanda.
  • Til præmieoverrækkelsen tænkte jeg overhovedet ikke på point eller placeringer.
  • Følelsesmæssigt konstaterede jeg nøgternt bagefter, at jeg havde gjort det rigtigt godt, se enkelt kommentar nedenfor vedrørende starten på Brians championbane.
  • Jeg nød alle fire baner i den grad, også dagen derpå fylder hver af dem mig med gode følelser.
Jeg har bagefter analyseret fratræk, så godt det var muligt når jeg ikke havde detaljeret feedback:
  • Otto hos Brian: 93 point med 1 ommer (225 grader til venstre) og 4 x 1. Otto hos Helle: 94 med 1 ommer (90 grader til venstre), 1 skæv, 1 helhed for hop, 1 helhed for lyd. Til træningsplanen: fortsat arbejde med bagpart både venstre og højre, arbejde med udholdenhed, det er varighed der udløser hop/lyd.
  • Max hos Helle: 89 point med 3 ommere og 2 x 1 (lyd og skæv). Max hos Brian: 93 med høj kommando (3 point), 2 for snus og 2 for langsomme sit. Ommerne har jeg styr på. Den høje kommando hos Brian, helt korrekt dømt, valgte jeg, fordi Max snusede vildt fra lige efter start og mod første øvelse (dæk under gang), som vi helt sikkert ikke ville få, hvis jeg ikke fik kontakt. Jeg skal træne, at vi kan gå direkte ind på underlag og ikke snuse – der var på Brians bane kun mulighed for at varme op på halgulvet. De langsomme sitter arbejder vi på. 
Som man kan se af fotoet affødte dagens fire prøver også pæn bonus:
  • Med det bedste resultat på tværs af de to øvede klasser blev Otto samlet vinder. Han vandt også begge sine klasser.
  • Max blev 3. vinder hos Helle og 2. vinder hos Brian 
Det var da fotoet for oven blev taget, at Amanda gav mig titlen til bloggen 😊 

Efter at have sovet på weekendens oplevelser kan jeg kun konstatere, at det blev en weekend helt som jeg havde drømt om og håbet på 💙💙💙

Ingen kommentarer: