fredag den 21. oktober 2016

Frisk Megan, forbedret Freestyle, Årets Hund i rally

29. juli 2003, Megan 8 uger med mor Sally og far Simba

I går var Megan og jeg hos Thomas Ingvorsen, for at få kontrolleret Megans bækkenled. Det var en meget positiv oplevelse. Megan går nu fuldstændig utvungent, hun sætter sig uden videre, hun tiggede godbidder til den store gulmedalje, og opførte sig i det hele taget som en unghund og ikke som den modne dame, hendes dåbsattest siger, hun skal være. Det er virkelig en gave, at have så gammel en hund, og så opleve hende totalt frisk. Som tidligere nævnt, skal hun med til finalen i Årets Hund i rally i Herning 6. november, hun skal i morgen til næsten runde på begynderholdet i Nose Work, og jeg har det helt underligt med, at jeg har pensioneret hende i rally, nu hvor hun er så frisk. Så …

Jeg kan virkeligt mærke, at de mentale batterier er ladet op. Der er flere gode grunde til det, men jeg tror at et afgørende vendepunkt var den superhyggelige og inspirerende eftermiddag med Louise i onsdags, hvor vi bl.a. dissekerede mit FS-nummer. Nummeret er udvidet og udviklet og det er bare fantastisk oppe i mit hoved. Jeg er i gang med at træne delmomenter med Max, og i grundudgaven (til FS1) er der (næsten) ikke nogen nye øvelser, der skal indlæres. Der er lidt, der skal genopfriskes fra færdighedsprøverne og nogle overgange der skal testes.

Jeg skal prøve det i sammenhæng for første gang 28. oktober til træning med Anita, og jeg har lovet Louise en optagelse, så hun kan kommentere.

Der er en runde af Rallyinstruktøruddannelsen på søndag, der er nogle spændende træningstimer i kalenderen de kommende uger, men fokus er seriøst rettet mod weekenden 5.-6. november, som starter lørdag med HTM på Garbogaard, hvor Max og jeg stiller op med både HTM (uændret) og FS (ændres afhængig af ovenstående træning).

Søndag den 6. november står den på Årets Hund i rally finaler i Herning. Det eneste dårlige, jeg kan sige om den konkurrence er, at ingen af mine hunde – og de er alle tre kvalificerede, hvis nogen skulle have glemt det :-) – kan vinde ÅH-titler. Max er kvalificeret som nr. 7 og Megan som nr. 12 af 14 i championklasse og Lille Bjørn som nr. 7 af 10 i ekspertklasse. Specielt championklassen bliver spændende at følge, der er 4 ekvipager, der har kvalificeret sig med maksimale 45 point, og der bliver benhård kamp om placeringerne!

Det bliver en dag, hvor jeg skal tidligt hjemmefra, hente Amanda og Osseau på vejen, være klar til at gå ind, når der åbnes for indgangen 7:30 og klar til første banegennemgang i Store Ring i finalen kl. 8:15. Parallelt med finalen er der en officiel prøve, hvor Max og Lille Bjørn er tilmeldt. Der er præmieoverrækkelse for nr. 4 og nedefter i alle klasser cirka 13:15, og jeg har fåret æren som formand for Rallyudvalget at uddele præmierne til nr. 1-3 i alle klasser i Store Ring kl. 15. I øvrigt bliver der livestreamet fra Store Ring, så der er en enestående chance for at se toppen af poppen i rally i Danmark direkte.

Det bliver en fantastisk weekend!

Ingen kommentarer: