tirsdag den 22. oktober 2019

Keep up the good work – fitness og Nose Work


I formiddags var jeg til lægen for at få resultatet af de blodprøver, som blev taget 13. september. Kirsten og jeg havde set på tallene inden, men det er selvfølgelig ikke det samme som at få det gennemgået af en fagmand. Det var en virkelig god samtale og den skønneste feedback. Alle tallene er positive og udtryk for at det niveau, jeg fik målt i marts, er fastholdt. Mit blodtryk er som en 18-årigs. Jeg fik masser af ros, og jeg kunne mærke at jeg virkelig udstrålede masser af energi og stolthed over at have nået målet, og så fastholdt det – hvilket bestemt ikke er kommet af sig selv.

Vægten er kun én af indikatorerne, men jeg vejer mig hver morgen, og jeg kan godt lide kurven:

Det er aftalt, at der skal laves årlig kontrol, dejligt. Og lægens sidste ord: Keep up the good work 😊

Det har ellers været to dage med spændende Nose Work træning.

I går startede årets sidste runde af Meretes hold i 2019, og alle hunde er tilmeldt: Lille Bjørn i går, Otto og Max i dag.



Lille Bjørn startede med det, der skulle vise sig at være træningens allersværeste søg for ham, et søg ved den ene ende af biblioteket. 4 minutter gik der før han fandt kilden, og han søgte om hjælp flere gange undervejs. Derefter gik det strygende, både hos Merete og ved selvtræningen. Jeg er blevet meget bedre til at læse ham, det kræver 110 % fokus fra mig, så laver han ligesom et kys af kilden, og kigger på mig, og så véd jeg det er korrekt!

I var det Ottos og Max’ tur, deres hold ligger lige efter hinanden.

Ottos er et Nose Work begynderhold for hvalpe/unghunde, og Otto fik en flyvende start. Først lidt teori, og så gik vi i gang med køretøjssøg, hvor der var sat klatter af tubemad hele vejen rundt om bilen. Otto fangede meget hurtigt konceptet, og sørgede for omhyggeligt at få det hele med, og komme systematisk rundt om køretøjet:


Vi startede også på beholdersøg med godbidder i en skål i beholderne eller på beholderen, frem og tilbage tre gange, og det gjorde han også snorlige.


Jeg kunne mærke glæden boble, Otto var bare topmotiveret, koncentreret og glad.

Det bliver bare så godt!!!


Så blev det Max’ tur og han strålede 100 % Vi startede med tre søg med to kilder hver hos Merete. Max arbejdede koncentreret fra starten og fik alle på flotteste vis, både klasse 1 og klasse 2 søgene. Jeg er helt vild med den udvikling, der er sket med ham i det hele taget på det sidste, og specielt vild med hvordan han er vokset og vokset i Nose Work. Masser af selvtillid, søger fra start, arbejder sig virkeligt målbevidst ind mod kilden, og flotte frys, når kilden nås, og tydelig påvisning, når han ikke kan nå kilden.


Selvtræningen gik også forrygende. Her var det tydeligt, hvordan han nu meget mere flydende kan skifte mellem høje og lave søg, tilgængelig og utilgængelige, og ikke sjusker med hjørnerne længere. Der, hvor jeg troede han gjorde (og IKKE korrigerede!!!) var det for at fange fært, og jeg kunne godt se forskel, når jeg tænkte mig om 😉



Så jeg har sagt til mig selv, at jeg også på dette område skal Keep up the good work!

Ingen kommentarer: