onsdag den 30. oktober 2019

Nose Work, Foundation og mere nordisk rally

Foto: Lone Sommer
I går aftes var jeg til 2. runde af Nose Work træningen hos Merete, igen i Solrød Centret.


På begynderholdet gik vi i gang med parring, i skåle på beholdere (2 ud af 10), godbidder på rør på bil, og godbidder på rør på cykelstativer. Otto er vild med konceptet og arbejder supergodt og sprængfyldt af energi. Det var også tydeligt, at han arbejdede for at komme til kilden/godbidden og det var en ren fornøjelse.


Derefter blev det Max’ tur, på en udvidet udgave af søgene fra mandag.


Han virkede lidt stresset og ufokuseret til at begynde med, og halen var lidt nede indimellem, men da han først kom i gang, gik det flot. I de tre søgeområder, hvor vi skulle finde et ukendt antal kilder, fandt han det hele (8) og hos Merete fandt han også, efter lidt hjælp for at komme i gang et par gange, også det hele, bl.a. to høje søg blevet håndteret rigtigt flot.

I dag var Otto igen afsted, til femte runde Foundation hos Johanna. Det var ekstra luksus i dag, kun 3 ud af 5 kom, og der blev trænet intensivt.

De nye øvelser var venstre/højre, kik/kuk og 8-tal om stående hulahopring. Vi arbejdede med dem alle plus videre med de gamle. Jeg er helt vild med Ottos energiniveau og gå-på mod. Han rykker meget, jeg tror det virkelig har været godt at vi har givet os god tid med det hele, en helt anden tilgang end for 8 år siden Max.

Jeg skal være helt på dupperne for at følge med ham, og det føles ret godt.

Dagens drama opstod i forlængelse at der kom et spejl på banen, så jeg kunne se hvor Otto var, når vi startede kik/kuk. Det gik fint, og vi gik videre med næste øvelse … og så fik han øje på hunden i spejlet, begyndte at knurre, kiggede bag spejlet og halen kom ned mellem benene!

Belønning på det liggende spejl, som gradvis blev rejst, et par indkald og nogle favoritøvelser foran spejlet, så var vi i gang igen 😊

Vi sluttede med at træne nogle korte sekvenser tættere på de andre, for at få forstyrrelser på. Det gik også fint.

En lækker træning på alle måder og ikke mindst fedt at mærke og se Ottos totale glæde ved at træne og lære.

Jeg har kørt nogle iterationer af NKU-evalueringsrapporten gennem hovedet, og i morgen begynder jeg at skrive på den. Det er et vigtigt dokument, som vi skal være enige om i udvalget og som skal danne grundlag for beslutningen om kommende mesterskaber.

Jeg har i dag afleveret en artikel om NM, som gerne skulle komme i Hunden til december. Den var lækker at skrive, for der var så meget positivt ved den weekend, som jeg havde lyst til at fortælle.

Der er også dukket nogle vigtige læringspunkter op, for selvfølgelig var alt ikke bare godt. Jeg kan garantere for at alt bliver noteret og dokumenteret, så det (forhåbentlig) næste NM kan blive endnu bedre.

Billedet for oven er taget af Lone Sommer (tak!) og viser en meget fokuseret dommer og en meget fokuseret sekretær. Hvis alt går vel, skal Amanda og jeg også udgøre det danske dommer-/sekretærpar ved næste NM, bare med modsat rolle: Amanda skal dømme og jeg skal være sekretær.

Ingen kommentarer: