onsdag den 23. oktober 2019

Når det hele spiller

Jeg har slet ikke taget billeder i dag, så derfor bruger jeg dette fra 22. september 2018, hvor Mathilde var oppe med Max, Boogie og Lille Bjørn i juniorklasse.

Jeg har været til to virkelig skønne træningstimer i dag.

Den første var kl. 16-17 i hallen i Gadstrup med Mathilde og Mette. Vi har aftalt tre træningstimer inden finalen til Årets Hund, så Mathilde kan få arbejdet med Max og Lille Bjørn.

Jeg havde lavet en supersvær bane til i dag, 15 skilte heraf 7 stationære med i alt 14 sitter, og nogle svære kombinationer.

Vi gennemførte som en rigtig prøve: Jeg lavede banegennemgang, Mathilde havde banen i 10 minutter og så gik hun banen først med Max, så én gang til med Max (for at spare tid på bytning af hunde) og så en gang med Lille Bjørn.

Først bane med Max var rigtig flot. Der var lidt snus, der var en uønsket sit i en 270 grader til venstre og en ommer i bakning. Jeg gav feedback, Mette supplerede og vi talte alle tre om nogle bittesmå justeringer, som Mathilde kunne prøve.

Så i næste runde med Max kom der lidt mere tempo, der kom lidt flere kommandoer og der kom lidt mere ros. Jeg hoppede af begejstring flere gange under banegennemgangen, for hold da op hvor var det bare flot!!! 100 point og det allerflotteste jeg nogensinde har set Mathilde og Max gå. Det er virkelig sejt at kunne lave sådanne justeringer uden videre, virkelig imponerende førerarbejde af Mathilde.

Så skulle Lille Bjørn varmes op, og der var lidt mere at kæmpe med. Jeg skulle vise, hvordan jeg fik ham til at stå, og det kunne jeg ikke …

Mathilde varmede ham systematik op, og så gik de i gang. Det var som sagt en supersvær bane, og jeg vidste Lille Bjørn ville hade de mange sitter, men det gik supergodt. Den første del var suverænt flot: Sin foran venstre plads, slalom, tyskervending, venstre spiral, snur rundt, stå, venstre omkring – ikke en finger at sætte på det. Skilt 8 Sit dæk gå rundt om, Lille Bjørn blev ikke liggende. 270 grader til venstre, bakke (yes!!!) og højre rundt var fint. 12. skilt sit gå rundt om, han blev ikke siddende. Sit foran bagom rundt ok. Og så kom sit foran, 1-2-3 skridt bagud og Sit 1-2-3 skridt sit, en hadeafslutning for Lille Bjørn. Der var lidt kludder i starten af begge øvelser, men ellers flot udført.

Jeg var vildt imponeret af Mathilde og sagde direkte til hende, at jeg ikke kunne have gået banen så flot selv.

Vi valgte kun at lade Lille Bjørn gå én bane, og i stedet arbejdede Mathilde med at han skulle holde sin position (sit, dæk gå rundt om), og med at han satte sig direkte – og det kom der hurtigt styr på med input fra Mette.

Det var meget opløftende at se begge hunde performe eminent efter at have trænet lidt med Mathilde – det er så tydeligt, at de begge elsker at gå med hende, og det er vist gensidigt 😊

Turen gik hurtigt hjem, Lille Bjørn og Max skulle skiftes ud med Otto, som skulle til Foundation runde 4 i Ringsted.

Den time gik også helt forrygende!

Vi startede med introduktion til to nye øvelser: Hund gå rund om fører, og hund gå rundt om stok. Vi kom rigtigt godt i gang med dem, og jeg fik kommando på den første, og vi er tæt på med den anden.

Jeg var hele vores repertoire af øvelser igennem: Face (kan sagtens holde tre sekunder), spin (har vi helt klart ikke trænet ret meget), setup (flot, fik input til belønningsposition), elefant (4 gange kom han efter lidt afventen 360 grader rundt, jeg skal have gjort belønning mere variabel), slalom (er der godt flow i), bukke (kan også holdes tre sekunder), kegle (godt på vej). Det er første gang jeg har arbejdet intensivt med alle øvelserne, til daglig er det ganske korte pas med 2-3 forskellige øvelser. Det var lækkert at se, hvor godt de alle er kommet i gang, og hvordan Otto arbejder intensivt for at forstå, hvad jeg ønsker, og gøre det. Virkelig fed træning!!!!

I dag har jeg i øvrigt givet mig selv en belønning. Jeg trænger i den grad til en weekend, hvor jeg bare kan tage af sted og slappe af, og det blev til en tur til Bornholm den 30. november og 1. december med Max. Vi er tilmeldt to rallyprøver, og ellers står den på drengehygge. Jeg har fundet en lækker lejlighed i Svaneke, og booket bord på Vinøst lørdag aften.

Ingen kommentarer: