fredag den 29. juni 2012

Rallyprøver 29. juni 2012


Onsdag var Oldfruen vikar for Anita på sommer LP/Rallyholdet i Osted. Og det er naturligvis ikke kedeligt at have sådan en vikar, som man kan læse i hendes blog. Efter den officielle træning havde jeg aftalt at træne rally med Christina og Tempo, og vi fik noget rigtig god træning. Jeg havde Megan og Max med, og med Max trænede jeg kontakt, kontakt, kontakt og gik nogle enkelte skilte, mest slalom og spiral, for at arbejde med fokus. Med Megan var det opvarmning og så nogle korte intensive forløb og belønning. Max har vænnet sig til at der er skilte på rallybanen (vi har ikke trænet ret meget med skilte), men vi træner aldrig længere sekvenser end 5-6 skilte – kun til prøver går vi længere indtil videre.

I dag var så dagen hvor jeg for anden gang – første gang var 3. juni – skulle til rallyprøve med alle tre hunde, denne gang hos DKK Kreds 1 i Ølstykke. Der var to ringe, Anette Olsen dømte begynder og øvet, Johanna Allanach champion og ekspert. Der var banegennemgang i begynder og champion samtidig, og Max skulle op som nr. 1 i begynder, så jeg fik flyttet Megan til sidst i champion. Gik først banegennemgang champion et par gange, og så sidste del af begynder. Anita holdt Max under banegennemgangen, og jeg bruge nogle få minutter på at varme op lige uden for startstedet. Og så var vi i gang.

Max gik som en drøm, de 11 første skilte kørte bare, og først ved det 12. (næstsidste) var der lidt uopmærksomhed, så vi måtte lave dobbeltslalom om. Det sidste skilte, 1-2-3 skridt bagud, måtte jeg bruge ekstra sitkommandoer i to positioner, og samlet endte vi med 95 point, 4. vinder ud af 19, og 2. pind i begynderklasse. Max er bare vidunderlig at arbejde med!

Så var det Megans tur. Vi varmede ordentligt op, om end ikke så længe, for hun virkede en anelse træt. Øvelser lige udenfor banen det sidste minuts tid, og så i gang, øvelse 2 var fristende 8-tal, og der røg lidt koncentration, men ellers var hun meget mere på end jeg har oplevet længe. Og jeg kunne bare mærke, at dette var som at arbejde med hende, når det er bedst og sjovest. Vi fik 90 point men først og fremmest en god oplevelse og en tro på, at vi kan komme tilbage på topplan. Den intensive træning af starter ser ud til at virke!

Ekspertklassen var delt i to, med banegennemgang for hver af dem, og jeg var med i gruppe to. Så der var tid til at lufte Lille Bjørn, nyde noget godt rallyarbejde, og så gøre klar. Lille Bjørn var lidt mere snusende end jeg længe har oplevet ham, men gik ok det meste af tiden. Ærespladsen, sit foran, var fantastisk – han sad bare, jeg roste lidt undervejs, men han holdt bare denne gamle hadeposition så flot! 88 point var beskedent, men flot på en ikke helt god dag.

Vejret var fantastisk under hele prøven, der kom lidt småregn til sidst, men der var intet imod hvad der havde været tidligere på dagen og kom senere. Så vi var heldige med vejret og det havde de mange deltagere og hjælpere fuldt ud fortjent :-)

Ingen kommentarer: