søndag den 17. juni 2012

Tilskuer i Albertslund og Max på udstilling

Med lægelig ordre om at tage det med ro droppede jeg al træning denne weekend. I går var jeg ude at følge lidt rally og LP i Albertslund. Sidsel med Bylgja og Siri med Nala udgjorde den samlede championklasse, og fik hhv. 97 og 91 point. Sidsel ville have fået en pind, hvis der havde været 5 deltagere, surt show – men en superflot banegennemgang var det under alle omstændigheder.

Så fulgte jeg lidt LP og specielt Anita og Osseaus LP2, som jeg havde lovet af filmen. Anita har beskrevet prøven i en blog med titlen ”Det kan kun blive bedre i morgen”  ... Det gjorde det heldigvis.

I dag stod den så på udstillingsdebut for Max. Han har tidligere været udstillet på et skue, men i dag var det alvor på DKK’s udstilling i Ballerup. En nydelig kritik fra dommer Maria-Luise Doppelreiter, Østrig: “Excellent type, development ok for age, very nice head and expression, good shape of body, very nice shoulders, a bit long in hooks, good mover, nice coat and character.” Max fik Excellent uden ck. Udstillingsgebyret er 350 kr., jeg ville meget hellere have været til en LP-prøve for de penge :-)

Nå, border terrierne var først race, så jeg kunne allerede ved 9:30-tiden tage fra Ballerup og til Albertslund og se LP og rally. Det er dejligt afslappende ikke selv at skulle op med en hund, så da jeg havde gået en runde med Max og hilst på, kunne jeg helt fokusere på at se på og kommentere.

Anita gjorde det markant bedre end i går og hun og Osseau fik 201 point og blev 3. vinder, flot! Spring til 10 ses her. Læg mærke til springet, der forvirrede rigtigt mange hunde- det er hvidt, og det har ingen vanger. Også noget der skal trænes på. Og kendskab til reglerne er heller ikke tosset. Jeg lagde mærke til en anden LP2’er, hvis hund løb flot ud mod og lige forbi feltet, og en stop-kommando lige dér havde givet gode point. Men føreren kendte ikke reglen med de tre meter på hver side af feltet, og det endte med et nul. Flere førere bevæger, måske ubevidst, fødderne i dirigeret apport og i fremsending og det må man ikke: ”Det er ikke tilladt føreren at flytte sig i nogen retning under øvelsen”. Og der er mange der har hang til MEGET lange håndtegn fx i indkald med stop og i dirigeret apportering.

Det er SÅ nemt at se fra sidelinjen, og så genialt at have en videooptagelse af sig selv, så man kan se hvor mange små detaljer, der er at arbejde med.

Ingen kommentarer: