søndag den 24. juni 2012

Think-Plan-Do

Aftensmad

Jeg har flere gange skrevet om Conni Hansens (alias Oldfruen) Think-Plan-Do kurser for Sydkystens Hundeskole, senest den 3. marts 2012.

I dag deltog jeg i et af de enkeltarrangementer Conni har opslået. Man kan tilmelde sig en eller flere træningsrunder à to timer, og jeg har tilmeldt mig to. I dag have jeg taget Megan, Lille Bjørn og Max med. Og det passede perfekt med at jeg i løbet af to timer kunne træne dem alle fornuftigt.

Den første halve time på dagen var fællesøvelser med variationer med Lille Bjørn, så trænede jeg med ham, så med Max, så en individuel runde med Lille Bjørn (indkald med stop), så lidt træning med Megan (rally), så lidt mere Lille Bjørn og endelig en individuel runde med Max (stillingsskiftene dæk-stå og sit-stå samt LP1-indkald). Jeg havde naturligvis træningsplaner med for hver af hundene, og de blev fulgt ret slavisk.

Træningen gik fantastisk med alle hundene.

Megan skal varmes godt op inden vi går i gang, og da jeg havde fundet ud af det gik det strygende med de korte sekvenser rally jeg havde planlagt.

Bortset fra at jeg ikke fik apportering med håndtouch til at fungere, var træningen med Max en lang række succeser. Nogle flotte LP1-spirng, en fin start på LP2-spring, en super LP1-dæk (15 m 30 sek), et gennembrud i fremsending til felt (han tordner nu ud på 8 meters afstand). En god introduktion il stillingsskift fra dæk og sit til stå – og god start på dem – samt nogle flotte indkald, hvor vi desuden arbejder med at komme venstre om på plads i stedet for bagom. Og så fik jeg også trænet lidt rally med ham på Megans bane … 3 blanke skilte og fire kegler :-)

Lille Bjørn var også i dag fantastisk at arbejde med. Han overgik mine forventninger i fællesøvelserne, hvor han for det første levede op til det jeg havde skrevet på forhånd, for det andet – under Connis ekstra øvelser, hvor 4 hunde skulle ligge dæk/stå på skift og den femte gå fri ved fod foran dem – lå eller sad helt upåvirket. Jeg var oveni købet 10 sekunder i skjul under sitten i sidste runde.

Ellers var dagens bedst oplevelser med Lille Bjørn dels at jeg to gange kunne samle apport op fra mund (!!!), dels at vi fik nogle flotte, klare stop i startindlæringen af indkald med stop.

En træningsseance som for mig var tæt på perfekt. 3 hunde som alle kom på, og alle performede godt. Det er svært at være utilfreds med :-)

Ingen kommentarer: