fredag den 25. januar 2013

Sagen er bøf


Hvad betyder overskriften? Hvordan går det med Max og bakning? Vil Lille Bjørn få lyst til apporten igen? Hvordan går det med Hundedagene 2013? Er der nogen der selvtræner lørdag morgen kl. 7.45? Få svar på disses spørgsmål i denne blog!

I dag har vi så haft en af vores sjældne træningsfri dage, og dermed en god anledning til at gøre status over effekten af den intensiverede træning.

Den korte udgave: Det går rigtigt godt.

Den lidt længere udgave …

Onsdagens mindre vellykke træning med Lille Bjørn blev skubbet i baggrunden, og jeg mødte frisk til første runde af Johannas LP-træning med Max og Lille Bjørn. Max udvikler sig fantastisk, og jeg oplever større sikkerhed og bedre præcision i de fleste momenter. Han piber stadig i fællesøvelserne, men mindre; og han holder positionerne.

En af dagens udfordringer var næseprøve, hvor Johanna havde lagt et rektangel med 50+ næseprøver, et spring ved siden af, og muligheden for at lave en springnæseprøve. Jeg valgte en ”almindelig” med Max :-) Han søgte og fandt … ikke den jeg havde lagt ud, men anden som jeg havde markeret specielt (brugt for et par dage siden), og lå i genbrugskassen. Så fandt han igen en anden, men der stod søreme Max på, så det var også en, jeg havde brugt tidligere til ham. Så kom han med en forkert, og i fjerde forsøg den jeg havde lagt ud. Flot arbejde og imponerende vilje til at søge videre.

Som dagens øvelse valgte jeg bakning ved siden af, en rally øvelse, som jeg har haft store problemer med at komme i gang med med Max. Johanna greb det an på sin sædvanlige målrettede facon. 1) Hvordan ser to skridt bagud ud? Han bakker, men slår også ud med bagparten. 2) Få ham i setup og gå baglæns (der vidste jeg han kunne bakke), og han bakkede flot. 3) Jeg skulle belønne ham i bakningen i setup, som om han var i plads position, dvs. lidt til venstre for hovedet (så det blev en lige bak). Bortset fra lidt kludren med timing af klik og præsentation af belønning gik det fint. 4) Så ud i pladsposition; der så det også godt ud, og inden timen var omme lavede han den skønneste bak. Jeg har tjekket i dag, og det ser fint ud!!!

Lille Bjørns største problem i fællesøvelserne er at iagttage nabohundene blive belønnet, så han forlod positionen i fællessitten af den grund, men bortset fra det gik de begge flot. Fokusøvelsen var dirigeret apport, og naturligvis gik Lille Bjørn fint i dirigeringen og tog apporten. Afleveringen var lidt sløset, det arbejdede vi separat med og jeg tror at Lille Bjørn er frisk på apporten igen!

Han gennemførte også den store næseprøve flot, og var rigtigt god at arbejde med.

Efter træningen havde Johanna og jeg møde om Hundedagene 2013 . Det ser godt ud med tilmeldingerne, men de hurtige kan stadig nå at få en plads med hund hos Cecilie Køste, Mona Kjernholm eller Helle Damkjær.

I dag var som nævnt træningsfri, så vi blev lige forkælet derhjemme med flamberet peberbøf – så sagen er bøf i mere end én forstand.

I morgen bliver til gengæld en rigtig hundedag igen igen. Selvtræning 7.45 med Max, og ja, der er to andre der er tilmeldt, og stadig plads til 2-3 stykker. Derefter skal jeg undervise på konkurrencehvalpeholdet, hjem med Max, tilbage med Lille Bjørn og deltage på Connis Think-Plan-Do, og så har vi bestyrelsesmøde i Sydkystens Hundeskole.

Ingen kommentarer: