torsdag den 3. januar 2013

Individuel træning

Max totalt på den 31. december (foto: Winnie West Ørngreen)

Jeg synes jeg er gået helt i stå med træningen efter nytår, så i forbindelse med at jeg skulle lukke hallen op til aften tog jeg Lille Bjørn og Max med og trænede en halv times tid med dem.

I virkeligheden er det kun 6 dage siden jeg trænede, og indimellem har der været 2 x 2 rallyprøver med Max og Megan, så lidt er da sket på hundefronten.

Paul - JR - rydder op efter rallyprøven (foto: Conni Hansen)

Og Merete og jeg gennemførte i går aftes fælles introduktion for vores hvalpehold. Mit hold er et konkurrencehvalpehold, som jeg glæder mig ualmindeligt meget til at gå i gang med – det bliver sjovt, udfordrende og lærerigt for mig selv på mere end én måde. For det er altså rigtigt sundt at komme tilbage til basis engang imellem og blive mindet om hvad det er, vi forsøger at lære nye hvalpeejere … og mærke efter, om vi selv efterlever det.

Dagens træning var et godt eksempel på, at jeg ikke havde gennemtænkt træningen på forhånd og det siger vi naturligvis på introduktionen at man SKAL gøre.

Jeg havde først Lille Bjørn inde. Han har jo ikke været til konkurrencer, så han var virkelig tændt på en god måde. Det var et enkelt stillingsskift, der krævede to kommandoer, ellers kørte alt som smurt: dirigeret apport (udlagt på forhånd), springapport (inkl. afslutning med fastholden), stå under gang (kun den), indkald med stå (cirka 20 meter, fuld fart og et fantastisk stop!!!!!), fremsending og afdækning samt næseprøve inkl. flot aflevering. Det var bare så fantastisk at arbejde med ham i dag. Men jeg nærede mig og stoppede, og undlod også at deltage i fællesøvelserne på selvtræningsholdet.

Så blev det Max’ tur, og jeg tænkte mig ærligt talt ikke om, da jeg ret spontant fandt ud af at han skulle stort set igennem samme omgang som Lille Bjørn. Det var en rigtigt dårlig idé, og der var intet der fungerede første gang (bortset fra stillingsskift). Men når 5 øvelser i træk ikke lykkes første gang er det bare dårligt førerarbejde. Jeg skal huske Camillas idé med at sætte Bob Baileys skilt op:


Jeg var en anelse irriteret på mig selv, og havde ikke engang lyst til at skrive om det i bloggen. Men så fik jeg lige nævnt det for Anita i anden forbindelse og hun skrev ”det er altså ikke nemt at træne to ret forskellige hunde på samme niveau, det tror jeg nok, jeg har skrevet en del om tidligere i hvert fald”.

Og ja, det må være lektionen til mig i dag: jeg skal huske, at det at træne 2 (3) hunde i LP3 stiller store krav til at jeg som fører husker, at alle hundene skal håndteres individuelt.

Ingen kommentarer: