søndag den 27. januar 2013

Lammetæv og lammerack


Det blev en herlig hundedag i går. Først selvtræning med Lille Bjørn og to andre. Det lyder måske lidt helligt, men det føles godt at træne fra 7.45 en lørdag morgen :-). Lille Bjørn er ikke helt tilbage på toppen hvad apportering angår, men det går fremad. Måske er det hallen, jeg skal også have testet det udendørs. Fokusøvelsen indkald med stå skrider rigtigt godt fremad, stadig på ret kort afstand (max 15 meter), men virkeligt skarpe stop. Og vi sluttede med fællesøvelser, som gik flot.

Derefter havde jeg konkurrencehvalpeholdet, som er det mest alternative hvalpehold jeg har haft. Tre deltagere med meget forskellige ambitioner og tilgange til træningen. Så der bliver talt mindst ligeså meget som der bliver trænet, og det er gevaldigt spændende!

Om eftermiddagen deltog jeg med Max på Connis Think-Plan-Do. Vi arbejdede med en anderledes tilgang til fællesøvelserne, hvor førerne stod samlet ét sted, og hundene var spredt i en trekant, og der var også en alternativ tilgang til stillingsskiftene. Max klarede det fint, men lyden i fællesøvelserne er der altså stadig …

Vi trænede disse øvelser hvor vi fik Connis feedback:
  • springapport - med forstyrrende ekstra springspring lige bag ved den udkastede apport. Max ignorerede det ekstra spring og kom flot ind med apporten, pyt med at han tabte den i afslutningen (det var metalporten), det plejer ikke at være noget problem
  • positioner under gang – en masse førerfejl, men bundlinjen er at jeg skal fokusere på positionsindtagelsen i de enkelte positioner, ikke at gå fra og vende osv.
  • indkald med stå – jeg arbejder med Frolic i stedet for legetøj, og det gik fint. Jeg skal eksperimentere lidt mere med det, og først og fremmest huske at variere afstanden
Så var der to timers bestyrelsesmøde i Sydkystens Hundeskole, og det er godt nok en fornøjelse at arbejde i den bestyrelse. Kreativiteten blomstrer, problemer løses og mulighederne skal afprøves. I går fik vi bl.a. godkendt den tiende instruktør i Hundeskolen, vi fik aftalt generalforsamling, vi aftalte yderligere en rallyprøve 31. marts, vi fik lagt en strategi for hal efter 31. marts, vi fik aftalt et LP-kursus med en ny, spændende instruktør. Og en masse andet. Herligt.

I dag var der ingen træning, men nogle friske ture i det kolde vejr.

Selvom hverken Kirsten eller jeg er de store håndboldentusiaster skulle vi se VM-finalen, men spændingen forsvandt desværre ualmindeligt hurtigt :-( Det danske nederlag bliver og vil blive analyseret i alle detaljer. Ok, en VM-finale er noget særligt, men mon ikke mange af os der konkurrerer på mere ydmyge niveauer kender det at have en dårlig dag, hvor bare det meste af det, der plejer at fungere, ikke virker? Og hvad er der at gøre andet end at klø på igen?

Aftensmaden hjemme hos os var til gengæld til den store guldmedalje: lammerack af irsk lam, bagte rodfrugter og blomkålspuré. Dertil Barolo. Så bliver det ikke meget bedre!

Ingen kommentarer: