onsdag den 9. januar 2013

Max sej

I dag startede en stribe nye hold i Sydkystens Hundeskole. Først et rally øvet hold, hvor Anita og jeg deler instruktøropgaven de 6 gange imellem os, så et rally øvet hold som Anita står for, mens jeg giver enetimer til en enkelt rallybegynder de to første gange, og endelig et LP-hold som Anita også er ansvarlig for.

De tre gange hvor jeg ikke skal være instruktør på det første hold har jeg tilmeldt Max på holdet, og da han også deltager på LP-holdet får han trænet en del. 1 time rally, 1 time i bilen og 1 time LP.

Det var lidt af et eksperiment, og ikke overraskende gik det godt. Max er godt nok en sej ung herre.

På rallyholdet var der to temaer: gå tæt op af væg, og fristende spring. Derudover nogle mindre baner, samt en begynderbane på 13 skilte uden stationære. Det eneste der voldte lidt problemer – bortset fra lidt snus indimellem – var front fra sidde ved siden af. Så det skal vi have arbejdet med. Ellers arbejdede Max superfint og fokuseret.

Efter en times pause blev det så hans tur igen i LP, bl.a. med løbske Zazia, som han dog ikke blev distraheret af. Han arbejdede ualmindeligt flot hele timen, han virkede ikke på mindste måde påvirket af det foregående forløb. Dejligt.

Fællessit gik fint 1½ minut med 3 forstærkninger. Fællesdæk giv ualmindeligt fint, 2 minutter med 4-5 forstærkninger, og jeg var i skjul 3 gange, længst små 15 sekunder. Det går bestemt fremad.

I fri ved fod går det flot, men vendingerne (specielt venstre) skal der fokus på. Springapport går fint, dog skal jeg arbejde med at han ikke knalder. Med træapport blev det ret flot, selvom han skulle kigge langt efter Anaya (Rhodesian Ridgeback) undervejs. Med metalapport knaldede han, men det var ikke kriteriet, resten var flot.

Stå, sid, dæk under gang er ok med lidt hjælp, som er på vej væk, næsten helt i dæk. Fremsending går fint, selvom der er en sælsom dragning mod venstre forreste kegle. Næseprøven troede jeg var løgn, jeg arbejdede med at forstærke at han holdt positionen, sendte ham ud, han samlede en op (tilsyneladende uden søg) og kom tilbage med den, og det var den rigtige. God afslutning!

Vi kørte hjemmefra kvart i fire, og sluttede lidt i otte. Max arbejdede i to timer (lidt pauser undervejs), og han arbejdede mindst ligeså godt til sidst som i starten. Jeg er ret stolt af den lille seje fyr!

Ingen kommentarer: