fredag den 15. marts 2013

Dyr og mennesker i nød

I Sydkystens Hundeskole har vi arrangeret et besøg på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, læs mere her. Rikke Lee, som er leder af internatet, viser rundt og holder et foredrag med efterfølgende debat. Oplægget vil omhandle deres internatsarbejde med at videreformidle uønskede dyr med særlig fokus på ansvarligt ejerskab.

Jeg har undret mig over, at der ikke kom flere tilmeldinger, i skrivende stunder er der syv tilmeldte. Det koster kun 100 kr. og pengene går ubeskåret til internatet. Jeg spurgte et par kursister forleden og fik det svar, som jeg selv havde liggende i baghovedet: De ville rigtigt gerne betale de 100 kr., de ville bare ikke komme på internatet. Den ene sagde direkte: Enten begynder jeg at tude eller også kommer jeg hjem med en hund til.

Sådan er det at være hundeejer (og ejer af alle mulige andre dyr).

Jeg deltager naturligvis, fordi jeg beundrer det arbejde, som de mange frivillige udfører, og jeg vil uden tvivl blive meget berørt, men jeg bliver nødt til at forholde mig til virkeligheden. Og det er en virkelighed som jeg – og sikkert mange andre – kan overskue, modsat så mange store katastrofer, som er forfærdeligt tragiske men også uden for de flestes fatteevne.

Til aften opslog en Facebook ven et nødråb på. Det er i sagens natur ikke hemmeligt, når det ligger på Facebook, så jeg citerer:

”Kære Facebook venner, jeg har brug for hjælp.

Det er noget så usigeligt pinligt at spørge om, men udsigten til måske at miste Sirius er seriøst mere end jeg kan bære, specielt nu efter alt hvad der er sket af slemme ting det seneste halve år.

Jeg har brugt alt hvad jeg ejer og har på undersøgelser af ham ... og selvom vi lige er landet efter et besøg på Karlslunde dyrehospital, så har det stadig ikke været muligt at stille en præcis diagnose. Alle hans organer ser fine ud, både ved røntgen og skanning ... men han har en infektion i kroppen og hvad være er, niveaet for et leverenzym som hedder alkalisk fosfatase er 200 x over normalen.

Der er derfor udsigt til videre undersøgelse og forhåbentlig også en snarlig behandling ... men kistebunden er tom, og han er ikke dyrlægeforsikret :-(

Er der nogen som har lyst og overskud til midlertidigt at hjælpe os økonomisk?”

For at gøre en lang historie kort: Der er startet en indsamling, som i al sin enkelhed er beskrevet således:

”Anne-Lotte Prøhl har brug for en økonomisk håndsrækning til behandling af sin hund Sirius. Alle bidrag er velkomne, store som små, og de går ubeskåret til undersøgelser og behandling af Sirius. Indbetal på konto i Nordea regnr. 2344 kontonr. 8860109760. IBAN: DK0720008860109760. Swiftadresse: NDEADKKK. Skriv ”Sirius” ved indbetalingen.”

1 kommentar:

conni sagde ...

I den situation er en ven i hånden nok noget bedre en 10 venner på facebook. :-)
Hilsen en der har sendt et bidrag :-)