fredag den 15. marts 2013

Mønsterbrydning

Jersie Strandpark fredag eftermiddag

Ugen er fløjet af sted. En ny kontrakt er på plads som supplement til min nuværende, så jeg får noget ekstra arbejde frem til sommer. Jeg har deltaget i en halv dags træning i forbindelse med min opgaver som assessor ved certificering af projektledere. Jeg har undervist på LP-hold, rallyhold og fællesøvelseshold. Og så er det heldigvis blevet til lidt træning af egne hunde også :-) Bortset fra at Megan er blevet snydt, så hun kommer med i morgen har jeg planlagt!

Mandag har jeg to LP-hold, men jeg fik lige indpasset at jeg kunne træne sidst på eftermiddagen samtidig med Christina og Dina. Specielt fremsendingen var fantastisk, de to andre trænede på hver sin side af fremsendingsbanen og Max løb direkte ud og blev dækket af midt i feltet. Der er nogen detaljer vi kæmper med lige nu, specielt sit under gang og stillingsskiftene med stå. Og så gør jeg mig umage med at bryde de sædvanlige mønstre ved gennemførelsen og belønningen.

Onsdag stillede jeg først to rallybaner til mit hold, så fik Max gået dem begge og derefter noget af en af Anitas baner. Der var et par detaljer der drillede, de er fokusøvelser om morgenen og på plads nu. Den helt store udfordring var, at han skulle kigge hver gang der kom nogen ind i hallen, og det gjorde der hele tiden.

Så lå han i bur mens jeg kørte rallyhold, og kom ud igen til Anita LP-hold. Det var totalt fraværsramt, der var kun Gitte med Harley og undertegnede med Max, så vi fik en fantastisk luksustime. Springapporten med ny metalapport og begge fællesøvelser gik eminent; uha det fungerer godt med variation i fællesøvelserne. Vi fik arbejdet med at genstarte stillingsskiftet stå-sit, nogle uvante skæve pladser i fri ved fod, manglende reaktion på apportkommando i dirigeret apportering, og sitten i positioner under gang. I sidste øvelse, fremsendingen, var Max træt, og det var fair nok efter over 3 timer i hallen!

Lille Bjørn kom med i går, så han kunne være med på selvtræningsholdet efter fællesøvelsesholdet. Jeg kunne godt mærke, at han var virkeligt på, og det koster i positioner under gang (han vil gerne dække hver gang) og i stillingsskift (hvor han rykker frem). Resten var forskellige grader af fantastisk, begge fællesøvelser i top og hans fastholden af apport og næseprøve er ved at være rigtigt god.

Vi fik også arbejdet lidt med sideskift, det skal vi lige have grebet anderledes an, for specielt i springvandet drejer han så hurtigt, så jeg slet ikke kan følge med :-)

I dag kom jeg uventet tidligt hjem, og det endte med at jeg først trænede lidt i hallen med Max, med fuldt fokus på at bryde mønstre. Så der blev lagt 8 forskellige apportemner og så skulle han bare hente dem i selvvalgt rækkefølge. Legetøjet (specielt med lyd) er favoritter, men der kom også en træapport (mellem) og en metalapport, den sidste med legetøj som belønning. Så lavede vi en enkelt fremsending og to springapporter, med henholdsvis træ og metal. Og så stoppede vi. Kun øvelser med fart og energi.

Næste stop var Jersie Strandpark, ned til vandet og superheldigt: vi mødte tre andre hundeejere og hundene kunne lege skønt sammen. Også en form for mønsterbrydning i forhold til vores normale træning at komme herud.

Bortset fra noget selvtræning i morgen og på søndag er der ikke planlagt hundetræningsaktiviteter i weekenden.

Ingen kommentarer: