søndag den 29. november 2015

Året der gik og året der kommer

Hvad vil fremtiden bringe?

For niende år i træk afvikler jeg en quiz, og denne gang handler den kun om mine egne hunde og deres resultater i 2016, og så et enkelt spørgsmål om hvor mange rallyprøver, jeg skal dømme.

Først resultatet for quizzen 2015.

Der er nogle af resultaterne der godt kan uddybes.

Jeg havde selv regnet med at Max skulle starte i championklasse i rally, men pga. kvalifikation til Årets Hund finalen i ekspertklasse var der ikke mulighed for at gå op før finalen 22. november var gennemført. Så debuten bliver i 2016.

Jeg havde regnet med en 1. præmie til Lille Bjørn i LP3 og håbet på en DKLPCH, men sådan blev det ikke. Han har en prøve til gode 14. december, men derefter er det slut. Det uddyber jeg nedenfor.

De tre vindere i konkurrencen for 2015:

1. Amanda Jakobsson: 14 rigtige
2. Christina Ulrich Pedersen: 12 rigtige
3. Annie Larsen: 12 rigtige

Hvis Lille Bjørn får en 1. pr. 14. december kan der lægges 1 rigtig til hver :-)

Til lykke til alle tre og tak fordi I og flere andre ville være med i quizzen.

Inden jeg annoncerer quizzen for 2016 lige nogle tanker om fremtiden med hundene.

Quizzen afspejler naturligvis hvilke områder jeg regner med at konkurrere i med hundene. Der kan ske alt muligt der ændrer billedet.

Fx kom 2015 også til at handle meget om Færdighedsprøver og Titelprøve og HTM med Max, men det havde jeg overhovedet ikke fantasi til at forestille mig i slutningen af 2014.

Quizzen for 2016 handler om alle tre hunde, men i Megans alder kan jeg jo ikke tage det for givet, at vi bare kan klø på. Men jeg kan love, at jeg træner hende og at vi går til konkurrencer så længe at det er tydeligt at det giver mening, og ellers stopper jeg naturligvis straks.

Lille Bjørn og LP har været en svær beslutning. LP har fyldt rigtigt meget i mit hundeliv med alle hundene, jeg har været oppe til over 100 rallyprøver og prøven en 14. december bliver nr. 50 med Lille Bjørn. Og uanset resultat er det derefter slut.

Lille Bjørn har gået nogle rigtigt flotte prøver i år, og de nye LP-øvelser tror jeg ikke vil volde os problemer. Men jeg kan mærke at jeg ikke brænder for LP, som jeg har gjort. Lille Bjørn kan alle øvelserne, han arbejder med glæde i dem alle, og jeg vil uden tvivl fortsat træne LP med ham, men LP-titlen er ikke nogen motivator for mig længere.

Efter sidste weekends fine rallyprøver med ham er jeg meget mere opsat på at kvalificere ham til DM og Årets Hund i rally. Han synes det er sjovt og jeg synes det er fantastisk, og så er det det, vi går efter.

Med Max giver det næsten sig selv. Det er åbenlyst at han har det meget bedre med rally, HTM og FS, hvor han arbejder tæt på mig, end i LP, hvor kan ”kan det hele”, men ikke bryder sig om øvelserne med afstand.

Jeg vil sikker fortsætte træningen med ham, og jeg vil ikke udelukke at vi vender tilbage til LP, men der er slet ingen tvivl om at rally, HTM og FS er det vi vil satse på de kommende år. Og så kan jeg nok leve med at LP, som var det jeg drømt om med Max fra starten, ikke bliver til noget stort med ham.

Så det er baggrunden for at lydighedsquizzen indeholder præcis de spørgsmål den gør – og ikke noget om LP.

Jeg håber mange vil gætte med, her er quizzen.

Ingen kommentarer: