søndag den 15. januar 2017

Nose Work og Rally


Foto: Tina Hougaard-Nielsen

I dag startede Megan og jeg på Nose Work øvede hos Tina. Det var superhyggeligt og lærerigt og jeg lærte flere nye mennesker at kende. Megan fik lavet nogle superflotte søg på traktor, en stenbunke, en trailer og en anhænger.

Foto: Tina Hougaard-Nielsen

Der var et par gange det blev lidt svært, og så søger hun hjælp, jeg satser på nogle flere nemme søg, så hun bevarer gejsten, for ingen tvivl om at hun synes det er ret sjovt.

Foto: Tina Hougaard-Nielsen

En timer flyver afsted, og de andre på holdet var friske på at tage til Hedeland og træne videre. Jeg måtte desværre melde fra pga. rallyprøven senere på dagen. Men det lyder som et hold lige efter mit hjerte, og næste træning i Brøndby Havn bliver også med ekstra træning bagefter, skønt.

Max fik lige nogle søg midt på eftermiddagen i indkørsel og have, fokus på høje søg, og helt tydeligt at han er blevet meget mere komfortable med at søge i højden også.

Jeg var i kontakt med Anita og Amanda for at time ankomsten til Herringløse Agilitycenter, og det passede perfekt med at jeg kom et kvarters tid inden banegennemgang.

Banen var virkelig lækker (Lone Sommer design), perfekt for begge hundene synes jeg, men det gik ikke helt, som jeg havde tænkt.

Megan var første hund og godt nok frisk og glad, ingen tvivl om at hun hygger sig på banen. Fristende 8-tal gik fint. Felt var med lidt usikkerhed, fordi hun ikke stoppede i feltet med det samme, indkald fint, sidestep til venstre fint. I springvandet kom hun lidt for langt væk, bakningen på højre side gik fint (tror jeg, kommer faktisk i tvivl). Hun var lige ved at være for langt fremme i højre sving (lavede jeg det om?), men lavede et flot dobbeltspring ro og tilbage. Så kom en fin sekvens med stationært sideskift bagom, slalom med rundtur og stationært sideskift foran. Snur rundt på højre side blev til to forsøg på fremsending. Dæk under gang blev til den flotteste bow under gang første gang og noget andet anden gang. Hun ville ikke igennem tunnelen, vendte undervejs i ommeren. Afslutningen var flot: sit-dreje til venstre-skridt kald ind, dobbelt spring og 270 grader til venstre og mål.

Vi havde en fest og Megan var så sjov at arbejde med!

Max var sidst af de 5 hunde, og han kunne bestemt ikke lidt området. Feltet – øvelse nr. 2 – kom han ud i, men han ville kun stå. Til sidst måtte jeg gå ud og dække ham af, og fortsætte derfra. Der var masser af gode momenter, men han var bestemt ikke glad for området. Jeg er spændt på at se Amandas optagelse af prøven.

Jeg følte selv at jeg gjorde det ret godt med at holde gejsten oppe hos ham, og det meste af banen var halen oppe.


Præmieoverrækkelsen var hurtigt klaret: 2 x IB heraf Megan den ene, Max nr. 2 med 85 point og Amanda og Osseau nr. 1 med 90 point. Det er ikke en prøve der vil gå over i historiebøgerne, men godkendt arbejde af begge hundene, og en tilfreds fører.

Megan er ikke mere træt end at hun fint kunne tigge mens jeg spiste aftensmad, der er liv i den gamle pige :-)

Ingen kommentarer: