lørdag den 14. januar 2017

It's a new day it's a new plan


Et uskarpt foto af en skarp rallyhund :-)

Anita og jeg startede årets fælles HTM/FS-træning med to timer i hallen i Ringsted 8-10 i dag.

Træningen startede for mig et helt andet sted, med Megan og rally. Jeg har jo tilmeldt hende til rallyprøve i morgen, og jeg ville godt lige træne lidt tunnel, felt, dobbeltspring, kegle, sideskift, sit, stå, sit under gang mv.

Og Megan arbejder stadig så flot og præcist. Virkelig skøn træning med en hund på 13 år og 7 måneder, som helt tydeligt er fyldt med energi og glæde ved træningen – og hold da op hvor det smitter, hun er bare skøn at være sammen med.

Efter en lille halv time blev hun byttet med Max, og så stod der HTM og FS på planen.

Prøverne i Hangar 17 var Anitas farvel til Something's gotten hold of my heart og mit farvel til Walking the Dog. I dag havde vi for første gang CD’er med med den nye HTM-musik, henholdsvis Bryan Adams Here I Am (som titlen på blogindlægget er snuppet fra) og Charles Trenets Que reste-t-il de nos amours?

Det føles rigtigt godt at starte med et helt nyt nummer.

Charles Trenets nummer har jeg hørt rigtigt mange gange de sidste uger, og det er fantastisk, er skøn melodi, en dejlig tekst, gode tempoforskelle og overgange, perfekt til HTM.

Jeg havde lavet et skema med positioner til hele nummeret og gik de for første gang i dag, hele nummeret, med papir i hånden og uden hund. Det bliver SÅ godt.

Jeg har næsten kun kendte positioner pt., men P6 (tværs) og P10 (hest) er kommet med som nye. Jeg arbejder separat med P4 (behind) og P8 (hinter), og de kommer også med.

Allerede nu er det tydeligt, hvor anderledes processen er med dette nummer, end den var for snart to år siden, da Walking the Dog skulle udvikles. Jeg tænker meget mere følelser, stemning, show – hvad er det jeg vil udtrykke. Og IKKE fri ved fod til musik.

Jeg skal have en fantastisk start og en fantastisk slutning, det indimellem må godt være ok også :-)

Påklædningen har jeg planer for, det ligner rigtigt meget et færdigt nummer inde i mit hoved.

FS til When I’m 64 havde jeg lyst til at lave ret meget om på, der er poppet en masse idéer op, men da jeg gik det fulde nummer med Max, føltes det ret godt, og Anita gav noget feedback, så jeg virkelig fik lyst til at gøre noget mere ved nummeret i den nuværende form.

Max arbejder så flot, og det kun fordi jeg sjusker – fx ved at sige forkerte kommandoer – og ikke har trænet alle sekvenser lige godt, at det ikke er så skarpt.

I dag var afslutningen (de sidste 30 sekunder) lige i øjet, og det kunne det også blive til en prøve, hvis jeg arbejdede bedre med det.

Vi fik naturligvis også set på Anitas numre, og de er/bliver også ekstraordinære.

Det var virkelig nogle skønne træningstimer!!!

Dagens største drama skabte jeg selv. Jeg havde fået noteret i min kalender, at de to rallyprøver I Dansk Hundeskole i Roskilde åbner for tilmelding på mandag, jeg tjekkede på Hundeweb, der var åbent for tilmelding – og begge prøver var fuldt besat :-(

To DM-kvalifikationsmuligheder samme dag, tæt på, det var virkelig dumt at miste, så jeg fik skrevet til arrangørerne og spurgt om jeg kunne komme på venteliste. Lidt efter opdagede jeg, at jeg er tilmeldt begge prøver, og pulsen faldt ned igen …

Ingen kommentarer: