Hammershus
Kirsten og jeg holder mandag til fredag i denne uge ferie på Bornholm - uden hunde. Hundene blev afleveret mandag morgen på Terslev Hunde- og Kattepension, som vi har fået varmt anbefalet. Ud fra videoer fra deres ophold ser de ud til at stortrives. Og med den varme vi har haft, er vi glade for at hundene ikke er med på Bornholm.
Mandag gik turen via Ystad til Bornholm.
Blæksprutte
Risotto
Vi tjekkede ind på Fredensborg Badehotel.
Derefter gik turen traditionen tro til Snogebæk og Kjærstrup. Jeg fik en flødebollesoftice med mint, årets nyhed.
Jomfruhummer
Brisler
Pighvar
Skaldyr
Der var lidt småkiks, men brissel retten var strålende og pighvaren fantastisk!
Tirsdag startede jeg med en dejlig, timelang morgentur til Rønne langs strandstien og hjem via bl.a. Rønne Kirkegaard og dele af Rønne Fæstning.
Derefter fik Kirsten og jeg morgenmad på hotellet, de har en virkelig fin buffet med masser af lækkerier.
Vi tog til Hammershavn i Allinge, fordi vi gerne ville opleve Hammershus fra vandsiden. Vejret var helt fantastisk og vi fik en fint guidet tur.
Næste stop var Bay Frost i Listed, hvor jeg fik en Vienna fra fad, en øl lavet specielt til dem af Svaneke Bryghus.
Vi gik i vandet tæt på hotellet. Vejret og vandet er perfekt til at nyde lidt tid på stranden også.
Aftensmaden fik vi på GSH. Kirsten startede med cocktailen med gin, hyldeblomst, ingefær, citron og jeg fik et glas Cuvage Piemonte. Som forret fik Kirsten 6 antipasti og jeg Tagliatelle alla Bottarga med blæksprutte.
Ørred
Ravioli
Onsdag havde jeg en variation af turen til Rønne, hvor jeg bl.a. kom forbi Kanondalen, men igen en god times tid inden morgenmaden på hotellet.
Turen gik først til Svaneke, hvor vi fik lidt at drikke på Outdoor restaurant Svanereden, jeg en Svaneke SolskinsAle fra fad.
Vi var kort omkring Torvehal Bornholm, fik en espresso og en is.
Vi skulle også besøge Small Batch, hvor jeg købte en blandet kasse med 12 øl. Derefter tilbage til hotellet og en tur i vandet.
Stjerneskud
Muslinger
Gris
Jordbær
Frokosten fik vi ud på eftermiddagen på Boderne1.Kirsten fik stjerneskud: rugbrød med dampet rødspættefilet, pandestegt rødspættefilet og hjemmelavet thousand island dressing. Jeg fik en 3 retters menu: Muslinger i vin - smør – hvidløg, Gris - hvidvin - honning – hyldeblomst og til sidst – og den fik Kirsten - jordbær - gran – fløde. Et superflot måltid, med tre af de seks retter fra deres aftenmenu. Grisen var svineskank, og måske den bedste, mest intenst smagende udgave jeg nogensinde har fået.
Vi sluttede med espresso og et par chokoladestænger fra Svaneke Chokoladeri.
Vi trængte i den grad til at gå i vandet igen, og det gjorde vi så.
Vi var ærligt talt ikke særligt sultne til aften, så vi købte to gange Charcuteri på hotellet (står på kortet under snacks), et bræt med pølser - paté - cornichoner – ost. Dertil den sædvanlige cocktail og fadøl.
Som det hører sig til holder vi rigtig ferie, ikke de store planer og planlægning højst fra da til dag. I morgen vistnok til Nexø, men det beslutter vi til morgenmaden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar