søndag den 10. november 2024

Uddannelse hos Rasmus Bagger - Mental Trainer Practitioner™

Rasmus' tegning af MIG A/S

Torsdag og fredag deltog jeg i første modul af Mental Trainer Practitioner™ hos Rasmus Baggers Headcoach Academy.

Jeg har glædet mig rigtigt meget til at komme i gang med uddannelsen, som lanceres således: ”Dette grundlæggende certificeringsprogram er designet til at give dig de praktiske færdigheder og den teoretiske viden, der kræves for at arbejde med mentaltræning på et professionelt niveau."

Jeg kom med et åbent sind og et kæmpestort ønske om at lære – og hold da op, jeg fik meget, meget mere end jeg havde troet eller håbet på. Fordi:
  • Det var et dejligt setup. Rasmus’ private hjem var rammerne for de to dage og det gav mig positivt ment nogle meget mere intime/fortrolige rammer for læringen end et almindeligt kursussted.
  • Rasmus selv havde jeg selvfølgelig kæmpestort forventninger til … og de blev altså overgået. Jeg har ”kun” set ham på optagelser før, men han brænder endnu mere igennem live – han mestrer ”det hele” enestående – og det gav en ekstra dimension, som berørte mig dybt, og helt afgjort styrkede læringen, at han fortalte åbent om meget personlige oplevelser.
  • Vi fungerede som TEAM – der blev gjort meget for at tømre os sammen, og det lykkedes virkelig godt. Jeg føler mig i den grad som en del af familien. Vi giver og modtager i plenum, og vi giver og modtager i grupperne og på tomandshånd. Jeg har allerede delt private ting, som ikke engang mine allernærmeste kender, ikke fordi det er hemmeligt, det har bare ikke været noget jeg delte.
Rygraden i forløbet er Stephen R. Coveys 7 gode vaner - Personligt lederskab og livskraft (The 7 Habits of Highly Effective People), som jeg skrev en lille anmeldelse af for mange år siden, og nu ser frem til at genlæse.

De 7 vaner er:
  1. Vær proaktiv
  2. Begynd med slutningen
  3. Gør det første først
  4. Tænk vind/vind
  5. Søg først at forstå, derefter at blive forstået
  6. Skab synergi
  7. Slib saven
Nogle af de emner vi var inde på de to dage, svarende til de første tre vaner, var:
  1. Hvem er vi, det autentiske jeg. Psykologisk tryghed ved at kende sin styrke
  2. Hvor vil jeg hen, hvad vil jeg have (endnu mere) af
  3. Træn det
Det følgende er min koncentrerede noter fra de to dage.

Vi skal forstå os selv, før vi kan hjælpe andre. Vi gennemførte som første skridt en øvelse, hvor vi i brainstormmode skulle sætte navn på følelser oplevet i løbet af 2024, uden forklaringer eller kontekst. Resultatet er en Emotional Life Indicator (ELI).

Vi skulle derefter sætte ord på drømmescenariet, hvilke følelser skule der have stået i ELI, hvis vi selv kunne bestemme? Mit korte svar var, at der ikke var nogen følelser (de var over 50 på min liste), som jeg ville have været foruden. Men der var mange følelser, som jeg ville ønske jeg kunne have håndteret anderledes i situationen – det er bl.a. derfor jeg deltager i uddannelsen.

Følelser er der for at hjælpe os. Vi skal ikke blive i dem. Vi skal forstå dem og handle. Hvis tilstanden er ressourcefuld, så skal vi fortsætte. Den er brugbar hvis vi kan svare ja til: Føles det godt? Er det godt for mig? Er det godt for andre? Tjener det højere formål?

Hvis tilstanden ikke er ressourcefuld, noget er ikke som det skulle være, skal vi KORTvarigt mærke efter, hvad det er og så SELV agere proaktivt og håndtere det. Ved at have styr på følelser kan vi skabe en mere motiverende tilstand, fx ved at trykke på knappen ”Selvsikker”, så vi får adgang til alt med den label i underbevidstheden. 2 % af det, der foregår i vores hjerne er bevidst, de sidste 98 % underbevidst. Vi tænker i bevidstheden, husker i underbevidstheden. Vi kan lagre i underbevidstheden ved at forestille os, og dermed have ekstra ressourcer at trække på.

JEG er direktør for firmaet Paul A/S, og som den gode direktør er jeg:
  • ansvarlig for det jeg gør
  • ansvarlig for det jeg ikke gør (Vane 2: Begynd med slutningen)
  • ansvarlig for den mening og betydning og tillid jeg tillægges
Vi havde en øvelse, hvor vi skulle markere de fem ”værste” følelser på ELI 2024. Og meget kort: det handler om, hvad jeg kan gøre (proaktivt) i forhold til dem, handle indefra og ud. Hvis jeg ikke gør det, så lader jeg omgivelserne styre hvordan jeg har det: verden er imod mig.

Det er MIT ansvar. Hvis jeg bebrejder eller give andre skylden, giver jeg dem ansvaret for, hvordan jeg føler. Ved at tilgive er vi proaktive, ved ikke at tilgive sætter vi os selv i fængsel. Leder du primært efter det, der ikke virker, er du taber. Leder du primært efter det, der virker, er du vinder.

Vi fik som hjemmeopgave følgende: At have fokus på egne negative reaktioner/følelser og agere proaktivt (i modsætning til fastholdelse i nuværende situation). Er du lederen? Hvad kan du gøre? Jeg har committet mig i plenum! Og allerede i går aftes og i morges havde jeg en perfekt case.

I forhold til proaktivitet. Næste gang vi laver ELI, kan der i et vist omfang komme samme ”negative” følelser på listen. Hvis der gør, skal det være af en ny årsag, ellers har man været passiv.

Vi skulle notere vores livsværdier. Hvis værdierne ikke står på ELI, så lever man ikke sine værdier. Det er ikke vaner, der skal blive værdier, men værdier skal blive til vaner.

Vi tog hul på vane 2: Begynd med slutningen, hvor vi startede ved vores egen begravelse. Hvem er med, hvad vil de sige om mig? Did I live, Did I love, Did I matter? Vi skulle lave den ultimative drømmeliste, med det vi kunne dømme om resten af vores liv, hvis alt kunne lade sig gøre. Hjernen blev inviteret til at drømme, og vi supplerede bagefter med tidsindikation (1, 3, 5, 10+ år), og dermed begyndte noget at blive meget konkret = et mål, dvs. en drøm med en plan.

Jeg tog hjem i den mest fantastiske mentale tilstand, som har varet hele weekenden. Jeg synes at jeg på de to dage har fået øget selvindsigt og værktøjer til at forstå mig selv, og håndtere ”dårlige” følelser konstruktivt – og ser vildt meget frem til det videre forløb.

Mental Trainer Practitioner™ er en delmængde af MASTER OF MENTAL TRAINING™-programmet, det omfatter de 4 første af de i alt 10 moduler. Jeg har over weekenden skrevet med Rasmus, og jeg er nu med på det fulde forløb – og glæder mig så meget til at fortsætte forløbet.

lørdag den 9. november 2024

Træning med Otto hos Hund og Glæde Hundeskole - og Klubmesterskab til Otto 💖

Otto med flotte rosetter fra klubmesterskabet

Otto og jeg startede rallytræning hos Hund og Glæde Hundeskole 16. september i år. 

Jeg lærte Shandi, som har hundeskolen, at kende i 2019, da hun gennemførte Rallyinstruktøruddannelsen hos Amanda og mig i Sydkystens Hundeskole. Da jeg fik mulighed for at komme på et rallyhold hos hende slog jeg straks til, og det har jeg ikke fortrudt. 

Shandi gør en kæmpeindsats for at gøre træningen varierende og udfordrende og hun giver flot og anvendelig feedback. 

For mig er kvaliteten af træningen = den følelse jeg har indeni, under træningen og når jeg tager hjem, og den er rigtigt god hver gang! 


I den lyse til (vi træner 17:15-18:15) er der et stort areal til rådighed, og der kommer typisk tre baner op, på hver deres niveau. 


Nu, hvor dagslyset ikke slår til, træner vi på et mindre aflukke, hvor det i mandags lykkes Shandi på kreativ vis at anvende hele arealet, og samlet var der tre baner flettet sammen. Det gav en perfekt mulighed for at træne tre ekvipager samtidig, og da der samtidig var spots alle vegne, gav det en helt anden stemning end ude på det store græsareal. 

Shandi måtte minde mig om, at Otto vist synes det var lidt svært – jeg brugte lidt tid på at erkende det … 


I dag havde hun arrangeret klubmesterskab, og det var virkelig stort og flot sat op. Jeg startede med at deltage i ekspertklasse, to baner begge af pæn sværhedsgrad, med Shandi som dommer. Jeg fik en del læring med hjem, den største måske at jeg virkelig har arbejdet meget med FS-nummeret med spin og twist på verbal kommando – for der kom en del ikke planlagte spins, specielt på den anden bane. 

Jeg har noteret en række træningspunkter, og nu skal der nørdes for alvor. 

Klubmester i ekspertklasse og Shandi

Som bonus vandt Otto og jeg klubmesterskabet, fik flotte rosetter og meget flotte præmier. 

Tusind tak Shandi for dit kæmpeengagement og din enorme energi!

73SG – en skøn Vinbar & Butik i Helsingør


I forbindelse med et kursus skulle jeg booke en enkelt overnatning i Helsingør, og som jeg har for vane tjekkede jeg forskellige spisemuligheder, med kraftig skelen til vinkortet. 

Jeg fandt hurtigt frem til 73 Strandgade Vinbar & Butik, bookede bord og fandt et hotel ganske tæt på.

Det jeg specielt faldt for var det spændende vinkort, med egenimporterede vine, mulighed for glas på 12½ og 17½ cl., et meget rimeligt prisniveau samt muligheden for lidt let at spise – under overskriften tapas.
 

Jeg var der i torsdags og det blev en virkelig skøn helhedsoplevelse. Det var fornuftigt at jeg havde reserveret bord, for der var godt besøgt, og jeg kunne hurtigt konstatere hvorfor: der er et ualmindeligt godt forhold mellem kvalitet og pris, betjeningen er meget kompetent og serviceminded og der er hyggeligt. 


Det første jeg lagde mærke til var tavlen med tapas, og så var madsiden afklaret. 

Jeg fik også et vinkort, men jeg havde forberedt mig hjemmefra og valgte fire vine, jeg gerne ville prøve. 

Tapasserveringen var udsøgt, fem dejlige portioner, og et fund til prisen (195 kr.). 

Vinene: 
  • Clos Jangli, Riesling Tradition Grand Premier Cru (Luxembourg). Et dejligt glas Riesling med flot balance mellem frugt/krop og syre. 
  • Michael Shaps Wineworks, Petit Manseng 2019, noget så usædvanligt som en tør vin på Petit Manseng, fra Virginia. Et fremragende glas vin, med fantastisk intensitet, flotte aromaer af karamel, honning, rosiner og virkelig flot balance mellem sødme, frugtkoncentration og krop på den eneste side og syre og alkohol på den anden. Aftenens bedste vin for mig.
  • Uncle’s Pinot Noir Reserve fra Nahe & Rheinhessen, en lækker Pinot Noir. 
  • Den serbiske rødvin på bordeaux druer jeg have kig på var udgået, jeg bad om en anbefaling og fik Skærsøgaard Leon Millot 2020. Et virkeligt godt glas vin, med især flotte primære aromaer af rød og mørk frugt, god intensitet og pæn længde. Jeg synes syren dominerer lidt i forhold til frugten, men et rigtigt godt glas vin. 
  • Jeg fik lyst til nogle bobler at slutte af med og blev anbefalet en serbisk vin, nu jeg var blevet snydt for den røde. Trijumf Noir Sparkling - Oplenac, Serbien 2010 er lavet på den traditionelle metode og er et godt bud på en mousserende vin, når det ikke skal være champagne, med god krop og intensitet. Jeg savner lidt dybde og kompleksitet i forhold til champagne, men helt sikkert et godt glas vin. 
Jeg kan give 73SG mine allerbedste anbefalinger og har allerede booket bord til næste besøg i Helsingør til januar 😊 


Efter det skønne måltid nød jeg aftenturen til nærliggende Kronborg.

onsdag den 6. november 2024

Hvad laver jeg med hundene?

En skøn eftermiddagstur i Næbskoven. Efterår kan noget med farverne ;-)

Siden 1993 har mine 11 hunde været til 1.145 prøver i 11 forskellige discipliner. Hvis ikke andet er nævnt er det border terriere 😊
  1. Rasmine (ruhåret gravhund) var på 2 udstillinger
  2. Trine (ruhåret gravhund) var på 7 udstillinger og 1 gravprøve
  3. Emmy var på 25 udstillinger og 11 gravprøver
  4. Otto var på 54 udstillinger og 8 gravprøver
  5. Shauna var på 1 udstilling
  6. Anna var på 5 udstillinger
  7. Felix var på 7 udstillinger og 1 gravprøve 
  8. Megan (engelsk springer spaniel) var på 3 udstillinger, 3 dressurprøver (i Spaniel Klubben), 40 LP-prøver, 147 rallyprøver og 2 færdighedsprøver
  9. Lille Bjørn (Norwich terrier) var på 21 udstillinger, 50 LP-prøver, 138 rallyprøver, 1 færdighedsprøve, 3 seniorklasser (HTM) og 11 HTM-prøver
  10. Max har været udstillet 6 gange, været til 17 LP-prøver, 404 rallyprøver, 6 færdighedsprøver, 9 6+prøver, 17 FS-prøver, 29 HTM-prøver og 13 NW-prøver
  11. Otto har været udstillet 1 gang, været til 89 rallyprøver, 2 færdighedsprøver, 2 FS-prøver og 9 NW-prøver 
Den samlede oversigt over prøver

Max har ”rekorden” med 501 prøver, heraf 42 rallyprøver med juniorfører (3 x Sebastian og 39 x Mathilde). 

Han fyldte 13 år den 14. juni, og har været oppe til 19 rallyprøver siden, og han er også tilmeldt et par prøver i det nye år. 

Det har været tydeligt at skarpheden på det sidste ikke har været den højeste ikke mindst hos føreren, men jeg er ret god til at finde undskyldninger/forklaringer – og der var lige det med det ene øje. 

I dag var jeg til det årlige dyrlægetjek med både Otto og Max, og begge blev naturligvis undersøgt meget grundigt. 

Otto hos dyrlægen

Otto er i topform, der er ”bare” noget tandsten. 

Max har desværre lidt mere end det. Det er tydelig grå stær på venstre øje, højre øje virker ok. Der er også noget med hofterne … og pludselige flashbacks til problemer med at sitte ☹ 

Begge bliver set nærmere på om et par uger. Max er også i topform bortset fra de små, aldersrelaterede skavanker, men det ingen skam at trække sig tilbage fra konkurrenceverdenen efter en karriere som Max’. Den skriver jeg helt sikkert mere om en anden gang. 

Otto og jeg er helt klar til at fortsætte konkurrencekarrieren både i rally og FS, og mon ikke noget mere kommer til? Men det bliver helt ærligt underligt kun at træne og konkurrere med én hund …