Jeg vil gerne udvikle mig, blive klogere, blive dygtigere, blive et bedre menneske. Jeg er fyldt 72 år for ikke så længe siden, jeg har en omfattende, bred og dyb erfaring fra mange forskellige områder. Jeg har et solidt fundament at bygge på.
Jeg gider ikke spilde tiden, så hvis jeg kan få adgang til de bedste, så gør jeg det. Derfor har jeg valgt sommelieruddannelsen hos Vinakademiet, med en perlerække af topundervisere indenfor vinverden. Derfor har jeg valgt Master of Mental Training™ hos Rasmus Bagger.
I den forløbne uge har jeg haft den store glæde at deltage i tre gratis arrangementer, som ”bare” poppede op, og bidrog til den udvikling jeg er i gang med. Og genlæsningen af en meget vigtig bog har skabt store forandringer i mit liv …
Kunstig intelligens
Forrige onsdag hørte jeg via livestream ”Kan kunstig intelligens bidrage til den demokratiske samtale?”, med Andreas Roepstorff professor og direktør for Aarhus Institute for Advanced Studies ved Aarhus Universitet.
At sige at der et gigantisk potentiale i AI er en kæmpeunderdrivelse. Der er forskellige vinkler på det, men grundlæggende handler det om, at AI er baseret på det input AI får, og som deres algoritmer og chatbots arbejder med. Hvis grundmaterialet indenfor æblesorter er amerikanske data, så bliver et dansk æble identificeret som amerikansk.
Det er som altid vigtigt at vi, der anvender AI, er kritiske i forhold til de informationer, som danner grundlag for svar og dialog.
Bourgogne
I mandags havde jeg fornøjelsen at følge en K&S Live-udsendelse (Kjær & Sommerfeldt Live), hvor Mads Eklund Hansen havde René Langdahl som gæst. Emnet var Bourgogne og René og Bourgogne er et perfekt match, så naturligvis lyttede jeg med.
Jeg ville have ønsket, at jeg havde siddet med et glas god Bourgogne i glasset under udsendelsen, men egentlig savnede jeg det ikke. Det var en fremragende udsendelse, med en masse god information om området, de 6 vine, der blev smagt, beskrivelser af passende mad til, som fik mundvandet i gang, og en fantastiske kemi mellem vært og gæst.
Fantastisk program!
Videnskaben bag øl
I går var jeg i Bio Bernhard i Præstø. På Færøerne, i Portugal og mange andre steder var omkring 18.000 mennesker samlet for ligesom jeg, at høre forskningsdirektør Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund fra Carlsberg Laboratorium fortælle om Videnskaben bag øl.
Vi hørte om Carlsberg Laboratorium, hvor tidligere direktører står bag bl.a. den rendyrkede gær (Saccharomyces carlsbergensis), så man kunne kontrollere brygprocessen, pH-skalaen og genetisk krydsning af gærstammer.
Vi kom igennem Brygprocessen, Bygforædling og bæredygtigt brygproces, Klimarelaterede afgrøder, Humleforædling og Gærforædling. Krydret med smagsprøver af øl, malt og humle.
Det var ualmindeligt spændende og lærerigt at høre om den omfattende forskning og de mål man sigter efter. Om hurtige metoder til forædling af planter, Om regenerativt landbrug modsat traditionelt landbrug. Om anvendelse af to millioner år gamle genvarianter (i samarbejde med bl.a. Eske Willerslev). Om anvendelse af fremtidige afgrøder for at være på forkant i forhold til klimaforandringer.
Det var sjovt at høre om gærens uønskede bidrag til aromaer i øl, fx kål, hestestald og diacetyl (smør), som jo i mange sammenhænge er positive i vinverdenen.
Endelig hørte vi om gærtyper som resulterer i øl med nul eller meget lille alkoholprocent. Herved bevares ølsmagen i forhold til nuværende metoder, hvor fx opvarmning for at fjerne alkohol også resulterer i at en del aroma forsvinder.
Superspændende!
7 gode vaner
Afslutningsvis vil jeg nævne, at ”pligtlæsningen” af Stephen R. Coveys ”7 gode vaner” har været en fantastisk øjenåbner for mig, Jeg har jo læst den før, men i sammenhæng med uddannelsen hos Rasmus Bagger læser jeg med helt andre øjne og med meget større erfaring. Jeg er begyndt at arbejde seriøst med de tre første vaner: Vær proaktiv, Begynd med slutningen og Gør det første først. Så sent som i dag er min todo-liste blevet dramatisk omskrevet for at komme i overensstemmelse med det, jeg ønsker, efter at have læst første halvdel af bogen.
Ja, jeg er privilegeret, jeg udnytter det på en positiv måde og jeg regner i den grad med at kunne give igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar