lørdag den 9. november 2024

73SG – en skøn Vinbar & Butik i Helsingør


I forbindelse med et kursus skulle jeg booke en enkelt overnatning i Helsingør, og som jeg har for vane tjekkede jeg forskellige spisemuligheder, med kraftig skelen til vinkortet. 

Jeg fandt hurtigt frem til 73 Strandgade Vinbar & Butik, bookede bord og fandt et hotel ganske tæt på.

Det jeg specielt faldt for var det spændende vinkort, med egenimporterede vine, mulighed for glas på 12½ og 17½ cl., et meget rimeligt prisniveau samt muligheden for lidt let at spise – under overskriften tapas.
 

Jeg var der i torsdags og det blev en virkelig skøn helhedsoplevelse. Det var fornuftigt at jeg havde reserveret bord, for der var godt besøgt, og jeg kunne hurtigt konstatere hvorfor: der er et ualmindeligt godt forhold mellem kvalitet og pris, betjeningen er meget kompetent og serviceminded og der er hyggeligt. 


Det første jeg lagde mærke til var tavlen med tapas, og så var madsiden afklaret. 

Jeg fik også et vinkort, men jeg havde forberedt mig hjemmefra og valgte fire vine, jeg gerne ville prøve. 

Tapasserveringen var udsøgt, fem dejlige portioner, og et fund til prisen (195 kr.). 

Vinene: 
  • Clos Jangli, Riesling Tradition Grand Premier Cru (Luxembourg). Et dejligt glas Riesling med flot balance mellem frugt/krop og syre. 
  • Michael Shaps Wineworks, Petit Manseng 2019, noget så usædvanligt som en tør vin på Petit Manseng, fra Virginia. Et fremragende glas vin, med fantastisk intensitet, flotte aromaer af karamel, honning, rosiner og virkelig flot balance mellem sødme, frugtkoncentration og krop på den eneste side og syre og alkohol på den anden. Aftenens bedste vin for mig.
  • Uncle’s Pinot Noir Reserve fra Nahe & Rheinhessen, en lækker Pinot Noir. 
  • Den serbiske rødvin på bordeaux druer jeg have kig på var udgået, jeg bad om en anbefaling og fik Skærsøgaard Leon Millot 2020. Et virkeligt godt glas vin, med især flotte primære aromaer af rød og mørk frugt, god intensitet og pæn længde. Jeg synes syren dominerer lidt i forhold til frugten, men et rigtigt godt glas vin. 
  • Jeg fik lyst til nogle bobler at slutte af med og blev anbefalet en serbisk vin, nu jeg var blevet snydt for den røde. Trijumf Noir Sparkling - Oplenac, Serbien 2010 er lavet på den traditionelle metode og er et godt bud på en mousserende vin, når det ikke skal være champagne, med god krop og intensitet. Jeg savner lidt dybde og kompleksitet i forhold til champagne, men helt sikkert et godt glas vin. 
Jeg kan give 73SG mine allerbedste anbefalinger og har allerede booket bord til næste besøg i Helsingør til januar 😊 


Efter det skønne måltid nød jeg aftenturen til nærliggende Kronborg.

Ingen kommentarer: