søndag den 15. december 2019

Juleaften 2019


Weekenden har stået i julens tegn. Der er en tradition af svenskerne kommer over til os, så de får en klassisk dansk juleaften inden de fejrer svensk jul, når den tid kommer 😊

Desværre var Sandra blevet syg og blev hjemme med Leo, som heller ikke var frisk. og Leah, men heldigvis kom Christian og Frasse, og vi fik bestemt en hyggelig juleaften og 1. juledag trods alt.


Kirsten har gjort en masse klar inden, og jeg hjælper naturligvis også med. På dagen startede jeg med en blæsende morgentur med hundene.


Ved middagstid gik jeg en længere tur med Max og Otto, bl.a. forbi det, der ender med at blive den nye badebro ved Jersie Strandpark.


Frokosten var frikadeller og hjemmelavet rødkål.


Hundene og jeg fik gjort præmierne klar til nytårsprøverne, bl.a. denne herlige snemand.


Da Christian og Frasse kom blev Christian også involveret i forberedelserne, og det blev en fin anledning til at teste disse to bornholmske juleøl.


Traditionel dansk julemad, det skal forstå bogstaveligt: and med svesker og æbler, flæskesteg, frikadeller, rødkål, brunede kartofler, kartoffelpinde og brun sovs.

Og nogle utraditionelle, men ret gode valg som julevin.


Til risalamanden fik vi Valdemar Sejr Stout, også et usædvanligt valg, men rigtigt godt match, det var Christians idé, efter at have tjekket øllageret!


Det var en hård dag, og hundene fik ikke slappet meget af, før sidst på aftenen.

Heldigvis sov hundene længe til morgen, så vi stod først op 7:30, og fik en sjælden sen morgentur i det skønneste vejr. Max, Otto og jeg gik til bageren efter morgenbrød, vi var oppe i Solrød Centret for at hilse på julemanden – i ret træls regn- og blæsevejr – og fik en let frokost. Mens Kirsten og Christian ryddede op, og vi ventede på at Øresundsbroen skulle genåbne, gik Frasse og jeg tur med alle hundene, Frasse skulle naturligvis gå med Otto.

Heldigvis åbnede broen igen ved 14:30-tiiden, og de kunne komme hjem.


Hundene fik tid til at afslappe af, ligeså Kirsten og jeg.


Jeg fik en Sorte Christoffer.


Og gjort klar til juleafslutningen hos Anja og Johanna på tirsdag, hvor Ottos skema til Færdighedsprøve 1 er blevet udfyldt.

Den kommende uge ser fredelig ud.

I morgen skal Lille Bjørn og jeg til afslutning på Meretes Nose Work hold i Solrød. Derfra skal jeg hjem og bytte Lille Bjørn med Otto, og til Ringsted, hvor Foundation fortsætter starter hos Johanna.

Tirsdag er der juleafslutning med alle tre hunde.

Torsdag skal jeg til kontrol af højre øje. Jeg er ret sikker på at alt er ok, og at der dermed også kan aftales, hvornår venstre øje skal opereres.

Fredag efter arbejde starter en dejlig lang juleferie, i alt 16 dage.

Ingen kommentarer: