tirsdag den 31. december 2019

Årets Hundepris 2019

Tak til Anita, som overrakte prisen (foto: Conni Hansen)
I virkeligheden skulle årets sidste blogindlæg havde handlet om Sydkystens Hundeskoles rallyprøver i dag, og sådan noget. Men der skete noget uventet, så derfor handler det i stedet om Årets Hundepris.

Siden 2014 har Sydkystens Hundeskole uddelt Året Hundepris hvert år i forbindelse med rallyprøverne den 31. december. Priserne tildeles personer eller grupper af personer, som fortjener anerkendelse for en særlig indsats indenfor noget hunderelateret i det forgangne år.
  • I 2014 gik den til Anja Christiansen, DKKs rallyudvalg samt Thomas Ingvorsen.
  • I 2015 gik den til Initiativgruppen bag Hundesport mod Cancer, Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat samt Johanna Allanach. 
  • I 2016 gik den til DKK Kreds 8, Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat samt Lonni Gulmark Prirsching. 
  • I 2017 gik den til DKKs Nose Work udvalg, Annie Larsen og Amanda Haue Jakobsson. 
  • I 2018 gik den til Pia Hansen-Schwartz, Samsø Hundesport, Conni Hansen og Christina Ulrich Pedersen. 
I år havde jeg fornøjelsen at skulle uddele priserne igen: Til Hornsherred HTM Klub, Gitte Fischer og Mette Winther. Begrundelserne kan læses her.

Prisoverrækkelsen foregår midt på dagen, hvor vi har de sidste præmieoverrækkelser for champion/senior/ekspert. Jeg startede med at ringe til Mette, og lægge en besked på hendes telefonsvarer.

Gitte fik derefter sin pris.

Så fik Liv prisen på Hornsherred HTM Klubs vegne, Tine var også til stede, men luftede hund på det tidspunkt.

Jeg ringede til Mette endnu engang, og fik igen telefonsvareren, og så brød Anita ind – og nej, jeg havde ingen anelse om, hvad der var i gang! – og læste op fra et diplom, som jeg ikke anede eksistensen af, som mit navn stod på.


Der stod ”Paul fortjener denne pris af rigtigt mange årsager. Dog er der en speciel årsag der i år overskygger alt andet. Paul har været den store drivkraft bag de nordiske landes samarbejde om et fælles regel- og skiltesæt til brug for gennemførelse af Nordisk Mesterskab i rally. Paul har stået bag, dømt, ageret sekretær og meget mere for de stævner, der har ligget til grund for udtagelsen af det første danske landshold og endelig var han ansvarlig for afholdelsen af det første rally NM nogensinde. Et flot NM der for alvor samlede rally deltagere på tværs af grænserne i norden. Paul fortjener Sydkystens Hundeskoles Hundepris 2019 for at være en foregangsmand for dansk, nordisk og international rallysport.

En MEGET glad Paul (foto: Conni Hansen)
Det var en totalt uventet og en fantastisk dejlig overraskelse. Christina og Lonni, som sammen med mig udgør dommerkomiteen, har i dølgsmål – for at bruge et udtryk, som mange sikkert ikke kender 😉 – forberedt dette, og jeg er ovenud lykkelig og meget rørt. Jeg brænder for rallysporten, og selvfølgelig betyder det noget, at få anerkendelse for det. At få den i dag og under de omstændigheder, det var bare ovenud vidunderligt.

Jeg har kun skimmet de mange lykønskninger på Facebook, og de har givet mig tårer i øjnene og kuldegysninger.

Jeg siger tak af hele mit hjerte, ikke mindst til Christina og Lonni ❤️ ❤️ ❤️

Ingen kommentarer: