tirsdag den 10. december 2019

Ottos første roset


Dagen startede på Køge Øjenklinik, hvor jeg skulle opereres for grå stær i højre øje. Jeg ankom lidt i 8 og forlod stedet 9:35 med klap for øjet. Selve operationen tog måske 10 minutter, og forløb fuldstændig uproblematisk så vidt jeg kunne vurdere.

2 timer senere måtte jeg tage klappen af, og jeg synes det højre øje har fungeret fint hele dagen. Jeg skal til kontrol i morgen tidlig, og håber alt bliver godkendt, og at vi kan tage hul på at aftale, hvornår venstre øje skal opereres.

Som særlig bonus kunne jeg gå til Nose Work med både Otto og Max til aften, sæsonafslutning på Ottos hvalpe/begynderhold og på Max’ Øvet hold.

Første træning på Ottos hold var den 22. oktober, da han lige var fyldt 3 måneder, og ved afslutningen i dag er han 6 måneder på nær en uge.

Inden holdet startede, talte jeg med Merete om et sådant hold, og jeg er superglad for at jeg fik plads på det. Det har været et hold lige efter mit hoved, hvor der er sat ambitiøse mål for deltagerne, og alle virkelig er rykket.

Otto er kommet fra nul til et niveau, hvor Merete sødt sagde, at det var ærgerligt at hundene skal være 10 måneder, for at gå til prøve! Han elsker Nose Work og han er virkelig dygtig til det. Det er den fjerde hund jeg går til Nose Work med, Otto har gået på det mest ambitiøse begynderhold af dem alle, og han arbejder som en garvet hund efter cirka 2½ måned. Det er fedt at opleve og meget, meget motiverende.

Til aften var der en mini-prøve: et udesøg, et beholdersøg samt et køretøjssøg med ét køretøj.

Efter opvarmning med nogle opsatte søg, kom vi ind til prøven som nr. 2.


Vi startede med udesøget. Max startede som lyn og torden og var rundt i hele området uden at få fært; i anden runde var der lidt mere ro, ingen tvivl da han fangede færten og hurtigt fik sporet sig ind på kilden og markeret. Korrekt.


Beholdersøget: Ikke så meget pjat, han tjekkede en stribe og da vi kom til den sidste tydelig markering. Korrekt.

Køretøjssøget. Vi var rundt om hele køretøjet inden han begyndte at arbejde nøjere med det område, som han havde vist lidt interesse for først, og fik så hurtigt lokaliseret kilden. Korrekt.

Otto vandt beholdersøget og køretøjssøget, blev nr. 3 i udesøget og vandt samlet (4 deltagere). Det udløste hans første roset og et spændende pivedyr, som han får lov at lege med, når de to andre ikke er til stede 😉

Birgit Dahlgren har skrevet en sød hilsen på Facebook, bl.a. ”… den første rosette er altid noget specielt. En ny epoke er startet 😊” Jeg er helt enig i det med rosetten, og jeg håber bestemt at anden del også er sandt!!!

På Max’ hold skulle vi op i samme prøve. Jeg havde valgt klasse 1 fremfor 2 pga. Max’ lidt frustrerede adfærd til de seneste træninger.

Vi havde en fin opvarmning med nogle nemme søg.

Udesøget lavede han superflot og ligeledes beholdersøget. Køretøjssøget, han arbejdede fint nok, men blev også lidt frustreret og jeg godkendte en tydelig markering, selvom den ikke var korrekt (jeg kunne naturligvis ikke benytte mig af, at jeg kendte placeringen af fært). Han var 10-15 cm fra det rigtige sted. Da vi vendte tilbage, da vi skulle hjem, markerede han midt i prik …

Max endte med 50 point som nr. 5 ud af 5.

En fed og lærerig runde også med Max. Han har gået nogle fantastiske træninger, og der har været nogen, hvor det bare har været for svært. Så der er masser at arbejde videre med.

Jeg har nævnt, at alle tre hunde er tilmeldt fortsættelsen af de nuværende hold, så fra januar fortsætter jeg med alle tre hunde på Nose Work hold hos Merete.


Dagens træning var lidt kølig, så der var nogen der var glade for, at der var tændt op i pejsen, da vi kom hjem 😊

Ingen kommentarer: