onsdag den 25. december 2019

Hvad skete i 2019 og hvad sker i 2020?

Paul og Amanda, dansk dommer og sekretær ved NM i rally (foto: Lone Sommer)
Det med at et billede siger mere en tusind ord er så sandt, som det er skrevet. Der er fotos som jeg kan sidde og se på længe, og mærke en masse gode følelser strømme igennem mig, og af og til vemod.

Fotoet til 2019 i billeder er et ganske særligt minde, og bestemt ikke tilfældigt valgt. Anita, Amanda, Camilla og jeg mødtes tidligt en morgen, for at få taget nogle fotos af os med vores gamle hunde. Netop det viste foto rummer alt det, jeg havde drømt om, inden vi aftalte sessionen.

Fotoet i går til Ottos blogindlæg Min første jul er præcis 10 år gammelt, og viser en ret ung Lille Bjørn, i dag vores ældste hund, Megan i sin allerbedste alder, og gamle Otto som 11-årig. Hold da op, jeg kunne virkelig mærke historiens vingesus, da jeg fandt det foto.

Dagens foto er nok mit favoritbillede fra NM i rally, det er taget af Lone Sommer. Hvorfor er det noget særligt? Hvis jeg prøver at skrive det, forsvinder noget af magien måske … Men det viser to meget koncentrerede personer. Man kan se deres fokus er 100 % på en ekvipage i den modsatte ende af hallen, man kan ane, at der en anden dommer og sekretær bagerst til højre. Jeg kan se på mig selv, hvor koncentreret jeg er. Jeg kan mærke stemningen, for den var så intens; jeg kan huske mit samspil med Amanda, jeg kan huske en masse ting, der skete ved det mesterskab og hvor Amanda var verdens bedste coach for mig … Hele NM kører rundt i mit hoved, når jeg ser det foto.

Jeg har i mange år lavet en hundequiz. Første gang var i 2008. De første tre år handlede de om LP. Men siden 2011 har de handlet om at forudse hvordan det ville gå men mine hunde (og mig) det kommende år.

Quizzen for 2019 er lige ved at blive afgjort (det sker 31. december), der mangler svaret på ét spørgsmål, nemlig min vægt den 31. december om morgenen 😊

Intet er afgjort endnu og der er tæt i toppen: Annie, Christina, Anita og Amanda ligger tæt!

En anden måde at anskue 2019 på er at se på tags i min hundeblog. Det har jeg også gjort, og der er ikke så meget overraskende.

Det er ganske ventet at Max er tagget mest af mine hunde, da han er den hund jeg har oplevet allermest med, både i rally, Freestyle og Nose Work. Lille Bjørn nr. 2 og Otto nr. 3.

Der er også masser af tags af discipliner. Rally er suveræn topscorer, igen ikke uventet, med masser af træning, prøver, Årets Hund, DM, NM mv. Nose Work har der også været masser af, nogle få prøver men træning med alle tre hunde.

Sommerferie 2019 og Bornholm ligger også højt, der var to sommerferie på Bornholm og en masse dejlige oplevelser både i den sammenhæng og i forbindelse med prøver.

Og så er der naturligvis en masse navne på personer, som har fyldt meget i 2019: Merete (Nose Work træning med alle tre hunde), Amanda (rallyinstruktøruddannelse, rallyudvalg, NM i rally, rallytræning mv.), Tina (min fitte coach), Mathilde (som har været til DM og ÅH med både Max og Lille Bjørn), Johanna (FS-træning og Foundation), Anita (træningsmakker mv.), Christina (videoer af rallyøvelser, DM, ÅH) og Anja (mental coach).

Det er rigtigt godt for øreflippen at gennemgå året 2019, at genlæse blogindlæg og udarbejde disse opgørelser. Det har været et fantastisk år.

Jeg er gået i tænkeboks med quiz 2020, for der skal nogle nye vinkler på, men der kommer en quiz og jeg håber mange vil være med til at gætte på 2020. Jeg skal gøre mit til at det bliver et fantastisk år 😊

Ingen kommentarer: