lørdag den 24. april 2021

Liv og glade dage


Det har været en fantastisk uge. 

Søndag var der en skøn fitness-time om formiddagen og rallydysten Q1 om eftermiddagen. Vi havde inviteret Stine til at dømme, og havde nogle hyggelige timer i det skønnest vejr. Jeg fik noget god feedback om bl.a. kommandoer og fik prøvet at gå med Otto, når han var helt færdig …


Og en dejlig øl da jeg kom hjem.


Mandag fik jeg mulighed for at gå en tur sammen med Kirsten og et seniorhold i den skønneste forårsskov.

Jeg fik også arbejdet med nogle nye tricks med Otto, bl.a. at løbe rundt om mig og springe gennem hulahopringe, som jeg holdt i hænderne. Nu er tricks kommet i perspektiv, da jeg har FS1 i baghovedet.

Om aftenen stod den på et gensyn med Capras vidunderlige It Happened One Night.


Tirsdag var vi i vandet for første gang i år.

Et af trickene i dag var at gå på to parallelle brædder med lidt afstand.

Til aften så jeg John Fords lidet kendte Up the River.

Onsdag finpudsede jeg nogle tricks med Otto, og der var en dejlig fitness træning om aftenen med vægte.


Torsdag fik vi besøg af Charlotte, en god kollega fra Nets, som længe har ønsket at møde Max og Otto.


Aftensmaden var moules 😉


Fredag var vejret til et foto fra badebroen i solopgangen. Bedre start på dagen er svær at forestille sig.

Derefter gik turen til øjenlæge, Kirsten skulle opereres for grå stær på begge øjne, og det er heldigvis gået meget fint.


Bilen blev pakket til rallyprøverne lørdag.


Den stod på nem mad, som jeg spontant købte i Meny, da muligheden var der: en fustage østers og godt et kg. jomfruhummere. Naturligvis skulle vi have champagne til.


I dag var morgenen igen fantastisk, og jeg fik et nyt foto på badebroen.


Derefter gik turen til Kirke Hyllinge Hallen, hvor Sydkystens Hundeskole havde arrangeret dobbelt rallyprøve med begynderklasse, seniorklasse og championklasse.

Det var Livs debut som dommer. Hun var til eksamen 1. november 2020, og skulle havde debuteret 27. december, men den prøve blev aflyst. Hendes debut var derefter planlagt til en almindelig prøve 8. maj, men med muligheden for at oprette mere spontane prøver uden alle klasser, blev det så i dag i stedet.

Liv skulle dømme begynderklasse, Conni championklasse og jeg selv seniorklasse. Det var tilrettelagt (naturligvis), så vi selv kunne gå op hos de andre. Amanda var sekretær, så der var 4 dommere blandt de 14 deltagere, som udgjorde 17 ekvipager til prøve 1 og 15 til prøve 2.

Jeg havde for længe siden aftalt med Liv, at jeg skulle arrangere hendes debutprøve, og at skulle være første ekvipage hos hende.

Så Otto og jeg fik æren og fornøjelsen at være den første af forhåbentlig mange ekvipager, som Liv kommer til at dømme. Otto var lidt frisk, så vi måtte lave slalom om, da han kom i vejen for mig, der var en stram line, en langsom reaktion og 3 snus, 92 point, og en godt tilfreds fører. Liv gav flot feedback! Vi endte som nr. 3 på dagen.

Inden havde Max gået championklasse og hans kontakt var flot det meste af tiden. Men der var lidt manglende koncentration, og vi måtte lave en øvelse om, og sideskift foran mistede vi helt. Derudover var der trukket en for snus, så vi endte på 83 point og 5.v.

Så dømt jeg seniorklasse, en lille eksklusiv klasse med Liv & Kiwi, Amanda & Dumle og Conni & Malou, som bestod med hhv. 80, 87 og 85 point.

I anden runde var Max og jeg igen perfekt varmet op, og jeg kunne mærke, at vi havde den sidste skarphed, som manglede på første bane. Vi gik det bedste vi kunne, og blev kun trukket for en uro i positionen ved keglen, som jeg end ikke havde bemærket, jeg var så fokuseret på det videre forløb. Det rakte til 97 point, 2.v. og Max’ første bronzepind.

Otto var klart lidt trættere, da vi skulle gå den anden bane hos Liv, men på den gode måde. Jeg kunne mærke roen, da vi gik ind på banen, og jeg har ALDRIG oplevet at vi var i den grad i boble. Livs første spørgsmål efter prøven var, hvordan det føltes og jeg kunne kun svare: ”Fantastisk”. Vi fik 99 point, trukket 1 point for snus til en kegle, og endte som 2.v. slået på tid.

Det vigtigste for mig var at opleve, hvordan god opvarmning og lidt træthed gjorde underværker. Otto var fuldstændig fokuseret på mig, og vi gik i et fint afpasset tempo.


Derefter sluttede vi med seniorklasse og alle tre gjorde det bedre end i første runde: Liv & Kiwi 96 point, Connie & Malou 97 point og Amanda & Dumle 100 point. 3 certifikater, Dumles sidste og han blev dermed Rally Senior Mester (DKRLSEME). Det var så fortjent, og jeg er glad for at jeg fik lov at dømme dem i dag, hvor de gik suverænt flot.

Det var en af de skønneste rallydage jeg har oplevet, meget tæt på den bedste.

Naturligvis var jeg meget stolt af både Max og Otto, som gik så fantastisk begge to begge gange, men bedst i anden runde. Det var en tydelig tendens. 14 ekvipager var oppe til begge prøver, og de 10 havde bedst resultat i anden prøve (i gennemsnit 9,9 bedre), de 2 samme resultat og de 2 dårligst i anden runde (2 og 5 point).

Det var fedt at opleve Livs debut på allernærmeste hold. Jeg kender Liv rigtigt godt, og vi har talt meget om alt muligt i forhold til det at dømme både i uddannelsesforløbet og bagefter. Jeg har ikke et sekund tvivlet på, at hun ville blive en fremragende dommer, og det er hun allerede. Hun udstråler ro, sørger for at ingen føler sig utrygge, og giver feedback på en dejlig måde.

Og så vi jeg aldrig glemme den anden seniorklasse, hvor jeg dømte tre rallydommere, som gik for anden gang med deres hunde på dagen, og som gik så flot, at jeg bare kunne mærke den fede fornemmelse indeni, som kommer, når jeg oplever det bedste samarbejde på banen.

Jeg var totalt høj, da jeg kørte hjem og det er jeg vist stadig 😊 Både Max og Otto har været ret trætte siden vi kom hjem, det er jeg vist også, men på den allerbedste måde.

Mens dette skrives, får jeg en dejlig øl og en lille whisky til.

Livet er godt!

Ingen kommentarer: