lørdag den 8. maj 2021

Fitness, Nose Work, Freestyle og Rally

Championklasse i Rødovre 7.5.2021

Fitnesstræningen er løbet lidt løbsk i denne uge … Udover vinterbootcamp søndag og onsdag er vi gået i gang med bootcamp mandag og onsdag og mandag var der også lige mulighed for at komme på en gåtur med seniorholdet.

Ovenpå Power Dyst sidste lørdag måtte jeg i torsdags erkende, at det var for meget, og måtte træne for halv kraft. Det gode er, at jeg kan erkende det, og indrette efter det.

Det er endnu mere udtalt på hundefronten (og generelt). 

Den ganske kort forklaring er, at Anja, som har coachet mig i snart 6 år, har bragt mig til et niveau, hvor jeg kan coache mig selv. Hvilket er ret fedt, for at sige det beskedent 😉 

Det betyder i al sin enkelthed, at situationer, hvor jeg før var blev sur, irriteret, gal eller på anden vis havde reageret uhensigtsmæssigt i forhold til mig selv eller andre, nu håndteres konstruktivt. 

På hundefronten er der grøde i aktiviteterne. 

Jeg har været heldig at få plads på en NW1-prøve 13.5 med Otto og en NW2-prøve med Max 23.5. Det glæder jeg mig rigtigt meget til. Til træningen hos Merete i tirsdags var ingen af os rigtigt på toppen (Otto, Max og mig selv), måske var det for svært i regnen og blæsten, men jeg er sikker på at vi kan performe godt! 

I onsdags havde Anita og jeg en times træning, aftalt med kort varsel, og jeg havde ikke nogen træningsplan klar. Men det blev lynhurtigt klaret, og der kom fokus på Ottos FS1-program, som jeg regner med at have klar til Samsø i oktober. Det er kommet lidt bag på mig, at jeg er blevet tændt på FS igen, men kombinationen af at Otto kan en del tricks, at vi har fået en del nyt på repertoiret i forbindelse med DMWYD, at jeg har fundet den rigtige musik og endelig at min motivation er i top, gør, at vi går i gang. 

Så timen gik med at træne forskellige elementer, der kan indgå i programmet. Som jeg sagde til Anita til sidst: så mangler jeg bare at sætte det sammen og få det til at passe til musikken 😊 Jeg tror på det bliver mentalt meget nemmere denne gang. … 

Rally fylder en del i øjeblikket, både som arrangør, dommer og deltager. Jeg nyder alle dele. 

I går eftermiddag/aften dømte jeg for Rødovre Brugshundeklub. Det bliver næsten ikke mere hyggeligt, stemningen var fantastisk og niveauet vanvittigt højt. Jeg har aldrig været ude for at give 100 point 10 gange til én prøve (3 B, 3 Ø, 2 E, 1 S, 1 C), men det gjorde jeg så i går! Jeg havde tre ekstra præmier med, fordi jeg dømte min ekvipage nr. 700 i championklasse, nr. 1.000 i ekspertklasse og nr. 4.000 i alt. 

I dag holdt Sydkystens Hundeskole sin første ”normale” rallyprøve i lang tid, med alle klasser og uden begrænsninger. Det var ikke mindst Livs debut som rallydommer med en fuld prøve. Christina var sekretær og jeg prøveleder, og vi kunne fra første parket nyde en masse flot førerarbejde og Liv gøre det fremragende. 

Meget præcist og omhyggeligt dommerarbejde, feedback med fremhævning af det positive, og detaljeret gennemgang af fradrag på en flot og empatisk måde, det var dejligt at opleve. 

Jeg var selv op med begge hunde. 

Max var naturligvis første i championklasse, og det vi har arbejdet med siden prøven i Odder sidste weekend fungerede Der var nogen dumme førerfejl, så vi kun 78 point, men følelsen indeni var meget vigtigere, og den var god! 

Otto var oppe i begynderklasse, perfekt varmet op synes jeg selv, men alligevel ikke helt. Vi endte med pæne 93 point med en ommer og 4 x 1 for lidt skævhed og snus. Jeg var bestemt tilfreds. 

Jeg har ikke mindst den sidste uge fået mange spørgsmål til, hvordan jeg har det, og jeg har ganske oprigtigt kunne svare at jeg har det fantastisk og ikke har været i bedre balance, så længe jeg kan huske. Og det er den rene, skære sandhed. Tak til alle, fordi I bekymrer jer.

Ingen kommentarer: