søndag den 23. maj 2021

Nose Work i Hvalsø

Udsigt fra parkeringsarealet - så flot!

Jeg var heldig og var kommet med til NW2-prøve i dag med Max hos Hvalsø Hundevenner. Jeg holder meget af at kommer til deres prøver, det er altid topprofessionelt arrangeret og et dejligt areal. 
Vi var til formiddagsprøven i dag med i alt 18 ekvipager. 

Min mentale træning virker på alle fronter, så jeg kom i total balance til dagens prøve, Max blev varmet op med rallyøvelser, og vi var klar til at gå ind i ventekæden, da det blev vores tur. 

Indesøget var i en 40 fods container, hvor de første meter af indgangen var sat af til, at hundene kunne vænne sig til at være i container. Max markerede den tilgængelige kilde flot, og vi arbejdede for at finde den anden. 

Da vi var i slutningen af de to minutter, arbejdede han på det, som vi senere fandt ud af, var det rigtige område, og jeg var fristet til at markere, men nærede mig, for Max’ markering var ikke tydelig. Pointmæssigt skulle jeg have markeret, men som Mia har formanet mig ”Hellere misse en kilde end at finde noget, der ikke er der!!!”, jeg var i tvivl og lod være. 

Køretøjssøget, der var næsten ikke noget slinger. Jo, der blev søgt lidt på græsset og vi kom tilbage igen, og flot markering og godkendt. Og plus: ingen fejlmarkering for at have poter oppe (DET har vi arbejdet med).
 
Beholdersøget

Beholdersøget. 14 bokse, fint arbejde, tydelig markering, ud og belønne, ind igen og ny markering. Flot!!! Vi fik 4. hurtigste tid kan jeg se af resultatlisten. 

Udesøget. Max var meget fokuseret på underlaget, og jeg måtte sætte ham i hang flere gange. Han gik i gang med søget, og lavede en fin markering, desværre ikke tæt nok på kilden, og fred være med det. 

Han arbejdede supergodt og at ende med 62½ point efter begrænset træning i en længere periode kan jeg kun være overordentlig tilfreds med … og det er jeg bestemt også 😉

Ingen kommentarer: