onsdag den 12. maj 2021

Træning og konkurrencer


I dag fik jeg en mail om, at jeg i lodtrækningen var udtrukket til en NW2-prøve 6. juni., som jeg straks meldte til. Derefter skulle jeg opdatere kalenderen, og fandt ud af, at den ikke stod i min kalender. Jeg plejer ellers altid at skrive det i kalenderen, når jeg melder til en konkurrence, uanset om det er lodtrækning eller ej, så jeg ikke får booket noget dobbelt.

Men den var smuttet og det er hvad der sker, når man som jeg, tilmelder alt, hvad jeg kan kommer i nærheden af.

Jeg synes det er sjovt at træne med hundene, men det er meget sjovere når der er specifikke mål, og det oplagte eksempel er en officiel konkurrence. Det er fantastisk som træningen kan blive intensiveret, når en officiel konkurrence er lige på trapperne, og man helst ikke vil falde helt igennem 😉

Lige nu tilmelder jeg alle NW-prøver på Sjælland og de fleste rallyprøver. Det gør jeg af mindst to grunde: jeg synes det er sjovt at gå til prøver, jeg synes det er sjovt at træne mod prøver og jeg tror på, at det at gå til prøver, og få det til at ligne træning, og det at træne, og få det til at ligne konkurrencer, udvisker grænserne mellem træning og konkurrencer for mig og dermed også for hundene.

Så kalenderen svulmer de nærmeste måneder se kalender.

 

Jeg træner ikke så meget, det er tit spontant, korte pas, senest i dag i Jersie, hvor udstyret var ren Olsenbanden: 3 skilteholdere, 2 store kegler, 4 almindelige kegler, 2 hunde og 1 fører.

Først, som altid, når vi kommer til træning eller prøve: Luftetur med Max og Otto.

Da det var en lige dato, var fokus på højrehandling. Med Max igen især ”de svære øvelser” plus stå generelt. Med Otto grundlæggende kontakt og snævre vendinger om kegler og skilteholdere. Det gik fantastisk med begge hunde. Og hvad skal jeg sige andet end naturligvis … fordi jeg havde den helt rigtige attitude, og så går intet galt! Hverken til træning eller til prøver.

 

Sådan er det også med fitness-træningen. Jeg har trænet hos Tina (detfittecoach.dk) i snart 2½ år, Kirsten i 2 år, og det er blev en del af vores livsstil. Der skal virkelig noget til for at vi svigter træningen, for mit vedkommende kun noget hunderelateret.

Der har været nogle gange, hvor vejret havde været rigtig god anledning til et afbud, men ærlig talt, hvis vi gør det én gang, så gør vi det igen, og så er vi slappe. Vi går til fitness, fordi vi véd, at det er godt for os, og så må vi acceptere vilkårene.

Træningen er hård indimellem, men Tina er rigtig god til at give alternativer til øvelser, så der er er forskellige sværhedsgrader. Så jeg knokler på, så godt jeg kan, og heldigvis kan jeg følge med i stort set det hele.

Det er vel egentlig bundlinjen: gør det så godt du kan. Når det er fitness, skal jeg være tro mod mig selv. Når det er træning eller konkurrence med hundene skal jeg være tro mod dem.

Mentalt er grænserne udvisket, og jeg kan bare mærke den gode følelse både når vi træner og konkurrerer, reelt er der ikke nogen forskel.

Hvad glæder jeg mig specielt til de kommende dage?
  • NW1-prøve med Otto i Græsted i morgen
  • Rallyprøver i Roskilde lørdag, jeg skal op med begge hunde og dømme senior
  • Rallyprøver i Haarlev søndag, jeg skal op med begge hunde og dømme senior, ekspert og øvet
Det ligner en perfekt Kr. Himmelfartsferie, for jeg kan jo styre resultatet 100 % selv. Hvis jeg har den rigtige attitude, går det godt og hvis ikke, ja, så kan der ske alt muligt.

For at sige det lidt bagvendt: Hvad kan du selv gøre, for at du kommer hjem fra en træning eller en prøve med en god oplevelse? Så gør det!

Ingen kommentarer: