mandag den 9. maj 2022

Jeg elsker rally ❤

Katrine, Connie, Conni og Annie under seniorbanegennemgang :-)

En forlænget weekend i rallyens tegn er slut. Tre dage som indeholdt en masse af det, jeg elsker ved rally.


Fredag formiddag havde jeg en aftale om nordisk træning. Der var lidt frafald, så det endte med at være Liv, Aura og mig. Liv havde forberedt en bane. Vi er ret gode (som i SUPERGODE) til at aftale kriterier på forhånd, sige dem højt, tale om plan B/C, og evaluere bagefter.

Vi trænede i Roskilde, et område med gode forstyrrelser, og det var en ekstra bonus.

Jeg satte rammerne for Max og mig præcis som planlagt, vi gik en superfin bane, hvor vi var i boblen. Der var masser af positivt at sige efter at jeg havde leget med Max. Der var nogle fejl, de blev evalueret, og der var intet kritisk.

Otto var med og vi gik banen, men fokus var på hans fokus, og fastholdelse af det. Så vi udførte stort set ikke skiltene, men typisk noget à la eller noget helt andet midt i det hele. Hans fokus var godt, men jeg skal virkeligt arbejde for at fastholde det over længere stræk.

Det ledte naturligvis hen til at vi kom til at tale om mine kriterier med Otto for prøven lørdag. For at holde mig selv op på det blev de også sendt til Liv senere på dagen inkl. målene for Max lørdag og søndag:

”Max i morgen og søndag. Kort opvarmning, ligesom i dag, ingen af øvelserne på banen (medmindre der er apportøvelse søndag 😊), bakke/spin/twist skal være i skabet, når vi går ind; derefter moment for moment, støtte hver stump, huske at trække vejret undervejs og det er vel det.

Otto i morgen. Lang opvarmning, ikke nødvendigvis træning, men modsat at sidde i bilen. Opvarmningsritual, 7 ok skilte, legetøjsbelønning, og så gennemfører vi resten måske med yderligere engang legetøj undervejs og engang lige før mål. Hvis der er kludder før nr. 7, så afventer jeg en god, og så belønning.

Forbudte tanker: point, ÅH, det går lige så godt så … (NEJ!)”.


Fredag eftermiddag og aften dømte jeg rally i Rødovre Brugshundeklub, som altid en skøn oplevelse. Pernille er primus motor og rammerne er meget flotte. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid den fede følelse, når jeg kommer dér, at det er sådan meningen med rally er: hyggelige rammer, god stemning, blandede resultater, glæder og skuffelser og vi ses igen i morgen til en ny sjov rallydag 😊

Lørdag var Sydkystens Hundeskole arrangør af kvalifikationsprøver til Årets Hund i rally, afviklet hos Dansk Hundeskole i Roskilde.

Det var en dejlig prøve som jeg oplevede det, og understøttet af en masse skøn feedback bagefter. Conni og Maiken dømte, Connie var runner, Annie og Katrine sekretærer og jeg selv prøveleder og vi hyggede.


Max og jeg gik en fantastisk prøve, tak til Connie for video. Fed kontakt, og det var dejligt at opleve at jeg selv, på trods af nogle fejl (faktisk 4 i alt), holdt fokus hele vejen. Conni roste os i feedbacken, og flere tilskuere roste mig bagefter, det var fedt. Jeg havde en super god følelse bagefter. De fire fejl er analyseret og jeg har forklaring på dem alle, læring noteret, case closed. 

Otto og jeg gik (også) helt i henhold til det jeg havde besluttet på forhånd. Jeg havde fortalt flere andre om min plan, så jeg havde ingen mulighed for at ”snyde”. Tre gange leg på banen, det føltes rigtigt godt, og Ottos fokus var eminent. Det eneste jeg burde have gjort anderledes, var at jeg skulle have belønnet efter første øvelse, en højre spiral, hvor Ottos fokus var uovertruffet.

Jeg havde tid til at se flere andre banegennemgange på dagen, og helt ærligt, den jeg blev gladest for, var Anita og Girahs banegennemgang i begynderklasse, som jeg filmede. De har udviklet sig meget og det var lækkert at opleve.


Søndag havde Liv og jeg tilmeldt en dobbelt mästerklass i Osby Brukshundsklubb.

Der blev nørdet rally – og også lidt andet – både frem og tilbage, og det er altid superhyggeligt.

 
Max’ første bane. Fed boble. Der var nogle dele af banen som var meget svære for Max, bl.a. fristelsen, men jeg støttede ham fint, og det føltes godt. Der var en fed sekvens mod slutningen: snur indad på venstre side, springvand, snur udad på højre side, og jeg aner ikke hvorfor det skete: i sidste del sagde jeg det rigtige (twist) og havde det rigtige håndtegn, men Max snurrede indad …

Men super god første prøve.


Max’ anden prøve, der var jeg endnu mere i boble. Det følte fantastisk og jeg gik med den helt rigtige følelse. Der var et par fejl, som naturligvis er blevet analyseret, men Max’ fokus var som det skulle være. Indkalderen roste os, og jeg rankede ryggen 😉

Hvor er vi efter denne weekend i forhold til før weekenden?

Otto har jeg fået sendt et klart signal om, at belønninger på banen er mulige, og hvem ved, om det sker igen næste weekend?

Max og jeg har fortsætter som hidtil – der er intet jeg har lyst til eller har behov for at ændre. Vi har en dobbeltprøve 13.maj og to prøver på Bornholm 14. og 15. maj som de sidste prøver inden landsholdsudtagelsen 21.-22. maj, og de skal ikke bruges til eksperimenter, det er ”bare” at gøre som vi plejer.

"Bare" fordi det er noget der virkelig er analyseret og tænkt over. Liv kan virkelig stille de spørgsmål, som får mig til at gå i selvcoachingmode, stille mig selv spørgsmål, argumentere med mig selv og træffe beslutninger.

Vi er KLAR❤

Ingen kommentarer: