torsdag den 11. juli 2024

Fuglsang Kunstmuseum, Hesnæs Havn og Pomle Nakke

Udsigt fra Pomle Nakke

I dag besøgte vi Fuglsang Kunstmuseum, som ligger i Holeby på Lolland, med en fantastisk beliggenhed tæt på Guldborgsund og naturområdet Skejten. De har en fornem permanent samling, citat fra deres hjemmeside: ”I Fuglsang Kunstmuseums samlinger findes værker af bl.a. C.W. Eckersberg og P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Skagensmalerne, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring, Fynboerne, modernisterne Vilhelm Lundstrøm, Jais Nielsen og Olaf Rude, Cobra, konkret kunst af bl.a. Richard Mortensen og Robert Jacobsen og samtidskunst af bl.a. Ursula Reuter Christiansen og Lea Porsager. I 2023 udvides Fuglsangs virke med kunstværker integreret i landskabet omkring museet.” 

Et fascinerende udsigtsrum

Jeg elsker at opleve en ”ny” samling, der dækker så bredt og glædede mig blandt andet over P.C. Skovgaards Parti fra Iselingen Skov, Anna Anchers I høstens tid, C.W. Eckersbergs Møns Klint. Udsigt til Sommerspiret, Johan Thomas Lundbyes Piletræer ved et gærde. Vognserup og P.S. Krøyers Skagens by set fra forstranden

Værk af Lea Porsager

Et af de imponerende nyere værker er Lea Porsagers, som består af dele af vingerne fra en vindmølle.


Der er en særudstilling frem til 15. september 2024 I lyset af Nordafrika, som omfatter værker fra Tunesien, Algeriet og Marokko af J.F. Willumsen og hans samtidige kolleger. Udstillingen dækker en periode på 80 år, hvor der politisk var voldsom uro mod den franske kolonialisering med mål om at opnå selvstændighed med alle midler. Udstillingen sætter kunstværkerne suppleret med fotos, breve, dagbøger, film, postkort, plakater og souvenirs ind i en bredere kontekst, meget spændende og anbefalelsesværdig. 

Hesnæs Havn

Vi tog videre til Hesnæs Havn, vi havde fået bageriet anbefalet og benyttede naturligvis lejligheden til at få frokost på restauranten inklusive kage og kaffe samt besøge Sommermarkedet. 

Det var en kæmpefornøjelse. Det er uhøjtideligt og meget hyggeligt, men kvaliteten er i højsædet, og det er der mange, der har fundet ud af. Der var virkelig mange spisende gæster og mange gæster ved stranden. 


Jeg fik to håndmadder - Hønsesalat med syltede sennepskorn & brøndkarse samt Fiskedeller med relish & dild – Kirsten en Surdejssandwich med laks fra Samsø røgeri, zucchini & syltede sennepskorn; dertil en Krenkerup Classic fra fad og et glas lemonade. Et skønt måltid. 


Og nå ja, vi blev fristet af en kage med den mest fantastiske rabarbermousse og en kop Kontra Kaffe. Kan absolut anbefales! 

Vi kørte til parkeringspladsen ved Pomle Nakke, den ”fine” af de to restauranter, og den skal vi definitivt snart besøge. Vi har hørt en masse godt om den, og beliggenheden er fantastisk.

Vi gik en kort tur og nød den fantastiske udsigt.

Ingen kommentarer: