lørdag den 18. juni 2016

Jeg tror der er magi i luften

Deltagerne i den fantastiske begynderklasse (foto: Lene Dyrner)

I går havde jeg den store fornøjelse at være inviteret til at dømme rallyprøver for Karlebo’s Ivrige Poter. Det var rallyprøve nr. 29, jeg dømte, og det har alle sammen været gode oplevelser. Men den i går var altså noget ganske særligt, uden at jeg præcis kan sige hvorfor.

Allerede da jeg lige efter arbejde kørte til Karlebo - vi mødtes 14:30 og prøverne startede kl. 16:00 -  kunne jeg mærke, at jeg glædede mig ekstra meget. Jeg fik en varm velkomst og allerede lidt over 15 var championbanen stillet op og deltagerne begyndte at ankomme.

Det administrative kørte snorlige, med Lene Dyrner som sekretær, Ulrike Hansen som tidtager og Gitte Fischer som tidtager på ærespladsen og suppleant på sekretærposten.

Og først og fremmest: Sjældent har jeg oplevet sådan en god stemning på og udenfor banen. Jeg kunne mærke den gode karma, og hold da op nogle flotte resultater der blev opnået.

Championbanen

Banerne ligger her.

I championklasse vandt Christina og Tempo ikke overraskende. Nogle af de garvede mistede nogle mærkelige point. Lonnis Morgan lavede bamse i ommeren i bakke væk fra fører, Annis Tira kunne ikke bakke 1 skridt (men 2 skridt var superflot), og sådan kan der ske underlige ting på dagen for selv de bedste. Bedste oplevelse i championklasse var en debutant - Julie med en Welsh Corgi Cardigan, som fik flotte 86 point, og mistede de 13 på sit under gang på højre side. Surt show, men de kommer igen, og de bliver stjerner!

I ekspertklasse blev der uddelt tre certifikater, de to til Dina og henholdsvis Troja og Mandy, som begge blev champions på dagen. Superflot og meget fortjent.

I øvet klasse gav Louise og Billie mig lige et lettere chok, da springvandet blev lavet som en synkronvending, og ikke blev lavet om. De endte alligevel med 88 point og blev RØM. Og så manden med berneren (jeg véd ikke hvad han hedder), som fik flotte 91 point med 3 ommere, og bare var så glad, sidst han var oppe hos mig forlod hunden ringen :-)

Begynderklassen med 17 ekvipager var alligevel dagens bedste oplevelse. Stort set alle ekvipager havde det skønneste samarbejde, man kunne se glade hunde, der arbejdede fint og koncentreret, og så bliver jeg altså helt blød indeni. Jeg synes ikke begynderbanen var specielt nem, men bortset fra én IB - som kun gik banen for at hunden skulle få en fed oplevelse, og derfor ikke lavede øvelser om (69 point med 3 x 10) – bestod alle.

Jeg mener laveste var 78 point, der skulle 95 til top 10, og top 3 havde alle 100 point, hvor 0.29 sekunder skilte nr. 2 og 3 og godt 5 sekunder 1 og 2. Der var så flot at opleve det høje niveau og det glade samarbejde, det er DET rally handler om. Jeg har slet ikke styr på deltagernes navne, men der var to banegennemgange, som jeg specielt kan huske. Den ene var hende med Staffordshire Bull terrieren (96 med en ommer); og så Liv og Mango, der var helt på toppen – genialt samarbejde og så er de bare verdensklasse.

Til præmieoverrækkelsen havde jeg i øvrigt en lille ekstra præmie til den første deltager i begynderklassen, hun var nemlig ekvipage nr. 1000, jeg har dømt til officielle konkurrencer.

Efter prøven fik jeg flere rigtigt dejlige tilbagemeldinger om mit dommerarbejde, og det gjorde en dejlig dag endnu bedre. Tusind tak, jeg værdsætter virkelig, at få sådan feedback.

Det var en sand fornøjelse og da jeg kørte hjem, helt høj af de mange dejlige oplevelser, tænkte jeg: Det var en magisk aften.

Ingen kommentarer: