fredag den 16. august 2019

Fjortende feriedag: Mikkeler!!! og Afsked med Bornholm og på snarligt gensyn

Leo siger farvel til Bornholm og forhåbentlig på gensyn :-)

I dag var vi allerede nået til femte og sidste dag på Bornholm i denne omgang. Svenskerne har haft en dejlig ferie, vi har haft en dejlig ferie, og en hel del af den har været fælles. Det har været så skønt.


Morgenturen var uændret.

I dag skulle der pakkes, og vi spiste derfor ikke morgenmad sammen med svenskerne. Kirsten og jeg kørte til Schweizerkonditoriet og fik morgenrundstykket og en kop kaffe.

Da vi kom tilbage til lejligheden, tilbød Kirsten at pakke, så Max og jeg kunne gå en kort tur, og det sagde vi ja tak til 😊 Jeg må indrømme at jeg blev revet lidt med af stemningen … jeg glemte at vende, og pludselig var Allinge kommet lidt tæt på. Det endte med næsten 4 km på lige under 1 time.

Efter at have afleveret nøglen til lejligheden kørte vi til Baltic Sea Glass i Gudhjem, hvor vi altid plejer at købe et eller andet, når vi er på Bornholm, og det blev to små vaser denne gang.

Næste stop var Listed, hvor vi havde drømt om en kop kaffe hos Bay Frost, men ak, vi kom før der var åbnet.


Derfor tog vi til Svaneke, og endte med at få en Cortado på Bornholms Ismejeri.

Vi havde talt om at vi skulle spise frokost sammen med svenskerne, men hvor.

Jeg havde fået et tip fra en kollega om Mikkeller Årsdale, og det blev Kirstens og mit næste stop.


Vi kiggede indenfor hos Mikkeler, talte med personalet og sendte menuen til svenskerne og stedet var straks godkendt af alle!


Vi gik en tur med hundene i Årsdale, og ½ time efter ankom svenskerne, og vi kunne bestille mad og øl på Mikkeler.


For hulen det var godt og et kæmpehit! Burgerne (kød fra Hallegaard) var uden dikkedarer og fremragende, de tilhørende pomfritter rigtigt gode, og de fire forskellige øl verdensklasse.


Betjeningen var noget af det skønneste jeg har oplevet, friske på en god måde, meget serviceorienterede og det var en fornøjelse. Ikke et øje var tørt, da der pludselig kom en stribe 1960’er hits ud af højtalerne, bl.a. LP-versionen af Doors’ Light My Fire. Priserne er meget rimelige og jeg kommer igen, så snart det er muligt 😉


Svenskerne tog til Svaneke og vi kørte videre til Snogebæk, for naturligvis skulle vi tjekke om Kjærstrup Chokolades softice-maskine var i orden igen, og det var den heldigvis!

Derefter tog vil til Torvehal Bornholm og handlede forskelligt til aftensmaden.

Sidste stop før vi tjekkede ind til hjemturen, var Kanondalen, hvor hundene fik lov at bestemme.

Hjemturen gik fint, og jeg tror at højdepunktet for Frasse og Leo var at stå på dækket og få vandsprøjt i hovedet.

Det har været en dejlig ferie og alle er glade for at være kommet hjem.


Jeg tømte bilen, før jeg markerede hjemkomsten med en Svaneke Brown Ale.

Jeg elsker Bornholm, og så længe det er muligt vil vi komme igen og igen, uanset om det har med hunde, mad, noget tredje eller en kombination at gøre.

De tre store kulinariske oplevelser i denne omgang har været SommerPONY i tirsdags, Vinøst i går og Mikkeler Årsdale i dag. Tre vidt forskellige oplevelser, men alle fremragende. SommerPONY på Michelin-niveau, Vinøst et helt nyåbnet sted med et spændende potentiale og Mikkeler Årsdale, som handler om Beer and Burger, og i den grad leverer varen.

Vi glæder os til næste besøg!!!

Ingen kommentarer: