onsdag den 23. december 2009

Nu skal elefanten bare køre til på søndag!

I morges sagde jeg til Kirsten at jeg ikke skulle træne så meget med Megan i dag: ” Nu skal elefanten bare køre til på søndag! Jeg laver kampanj på den.”
Hun kiggede på mig og lignede et stort spørgsmålstegn …
Jeg skulle lige til at gentage mine helt elementære sætninger, men spurgte i stedet om hun ikke læste min blog. Og det kom ikke bag på mig, at det gør hun IKKE. Så jeg måtte forklare hvad elefanten var, hvorfor den skulle køre til på søndag og hvad en kampanj var.
Jeg er sikker på at alle læsere af denne blog véd hvad det betyder, men da jeg måske har fået lokket nogle nye læsere ind må jeg hellere uddybe:
  1. Elefanten er en øvelse hvor hunden stiller sig med begge forpoter på fx en omvendt vaskebalje og uden yderligere kommando drejer bagparten rundt med uret mens forbenene bliver på baljen, som elefanter kan gøre i cirkus.
  2. Til på søndag, er fordi søndag er sidste træningsgang på hvalpeholdet hos Johanna, og så vil jeg altså bare have at vi kan øvelsen
  3. Kampanj er intensiv træning af et bestemt moment, typisk flere gange om dagen, indtil det virker. I forbindelse med hundetræning er det Niina og Kenth Svartberg – læs anmeldelse af deres bøger her.
Så under dagens 4 ganske korte træningspas trænede jeg kun to øvelser: elefanten, og bak ved siden af fører.
Elefanten er gået mindre godt de sidste par dage, så jeg tog lige et par skridt tilbage i træningen, startede med Megan ved min højre side (tak Camilla!), så hun fik godt med sving og nogle gode belønningsmuligheder (sænkede kriterier), og som Johanna foreslog lige lidt lokning fra kl. 7 (når baljen betragtes som en urskive), og vupti, pludselig i sidste pas kom vi forbi kl. 6 to gange med lille lokning uden godbid. Godt sted at stoppe for i dag.
Bak ved siden af kører bare. Jeg stillede mig i haven op af et vindue, og hvis jeg bare står normalt uden at kigge mod Megan, så bakker hun snorlige på min kommando, og når jeg selv begynder at gå baglæns. Lækkert.
Så stoppede jeg og gik ind og bagte småkager.
Mere kampanj i morgen :-)

Ingen kommentarer: