tirsdag den 22. december 2009

Træning hos Johanna Allanach 22. december 2009


Vejret var bestemt ikke så slemt som man kunne få indtryk af i vejrudsigten, og naturligvis ingen hindring for at Megan og jeg tog til træning hos Johanna.
Jeg havde bagt birkescitronkagen (Fra Camilla Plums ”Mors mad”) og den var som altid et hit :-)
Megan havde en lille julegave med til Johanna. Og jeg fik en fantastisk gave af Johanna for Megans titel som årets LP3 spaniel: et krus med en engelsk springer spaniel, der ligner Megan ret meget; den kigger forhåbningsfuldt op på en kage og teksten lyder ”Where there’s cake, there’s hope!” Og ja, det passer perfekt med Megan, som er den evige optimist. Tusind tak for en meget betænksom gave!
Megan har således bestemt ikke glemt den sorte kat, og ledte intensivt efter den ved flere lejligheder under træningen. Og vi kom lidt senere af sted, da vil skulle hjem, fordi Megan havde valgt også at søge efter katten udendørs :-)
Indimellem kagespisningen nåede vi tre deltagere igennem en masse øvelser:
  • Slalom blev introduceret, og det tændte Megan straks på. Jeg skal bare være superpræcis til at hjælpe hende, for hun vil meget gerne tilbyde setup og move on undervejs :-)
  • Elefanten kæmper vi lidt med, for Megan går igen i stå kl. 8, så jeg skal lokke hende forbi det punkt. Den øvelse vil jeg altså have på plads til afslutningen på søndag!
  • Hjemmeopgave: Kombinere elefant og pole, så hunden kan lave elefant på baljen og gå rundt om den mod uret
  • Prayer: Bygger videre på feetup (som vi lige skal have mere styr på), idet hunden med fødderne på fx førerens arm skal sætte panden på førerens arm. Jeg skal stadig lokke Megan kraftigt i feetup, og skal til at variere stillingerne (stå).
  • Tandvisning, er ok, men Megan vil gerne afbryde, så jeg skal lige have hende i plads inden vi fortsætter
  • Bakke: Går supergodt, så vi går også i gang med at bakke ved siden af føreren. Det går rigtigt godt, og jeg skal nu sikre høj succesrate i starten ved at have hånden forsigtigt i halsbåndet, så jeg kan mærke om Megan er ok i plads. Slutkommando er plads, hvor Megan bakker ud for mit venstre ben. Det er bakkeøvelsen i rally eliteklasse og to/tre skridt bagud i fri ved fod.
  • Bukke introduceres: Megan lokkes i buk, og belønnes i bukket, hvorefter 2. godbid kastes i forbindelse med fri-kommandoen, som trækkes længere og længere. Dette for at hindre at bukken går over i dæk.
  • Endelig to flotte LP1 indkald, hvor jeg får belønnet ordentligt, først gang for at komme, anden gang for at komme i plads
Allerede på søndag har vi næste og desværre sidste træningsgang.
Jeg er totalt imponeret over hvor mange øvelser vi har været igennem på så kort tid (6 træningsrunder), og ikke mindst imponeret over Megans enorme lærevillighed, og hvordan en masse nye øvelser pludselig er en del af hendes repertoire. Johanna joker (tror jeg?) med at hendes hemmelige mål er at vi alle skal starte i HTM, og i svage øjeblikke tror jeg næsten hun kan lokke mig til det :-))))))

Ingen kommentarer: