tirsdag den 15. december 2009

Træning hos Johanna Allanach

Vi havde endnu en fantastisk træningsomgang hos Johanna. Det plejer at være intensivt, og i dag var der kun tre deltagere, så det blev meget intensivt :-)
Dagens øvelser og hjemmeopgaver:
  • Skamme: Den havde vi som hjemmeopgave fra sidst, og jeg har slet ikke øvet den :-( Så vi skulle vise hvordan vi ville træne den, og så kunne den næste gang!
  • Tandvisning: Super duper. Nu kan vi snart få 10 i LP1 for denne øvelse. Megan er blevet meget mere rolig og tryg.
  • Kaste/gribe: Hjemmeopgave til næste gang. Vi skal kunne belønne på afstand, dvs. kaste præcist, så hunden kan få belønningen der hvor den er.
  • Bakke: Der kommer nogle flotte tilbud, så jeg skal se og så kommando på nu, og forlange mere og mere!
  • Rulle: Jeg har svært ved at få lokket rigtigt, så Megan rejser sig hver anden gang. Men pludselig er den der, så jeg reducerer fra 3 til 1 godbid pr. rul, og den skal gives lige efter point of no return, altså der hvor Megan ikke kan rulle tilbage. Og igen skal jeg forlange mere – Megan kan sagtens!
  • Move on & Touch: Her kombinerer vi to kendte øvelser. Hunden skal udføre den ene øvelse indtil den får at vide at den skal i gang med den anden. Og gradvis skal vi gøre det sværere, fx sætte hånden i vejen under Move on.
  • Pole/clock: Pole begynder at ligne noget, dvs. Megan går med uret rundt om pinden, men der begynder at opstå et mønster, hvor hun hver anden gang går bagom mig. Da jeg venter, og giver hende lov at tænke, kommer det pludselig af sig selv. Forlang mere, og du risikerer at få det!
  • Left/right: Pænt begge veje, men nu skal håndtegnet væk!
  • Feetup – ned: Hunden skal sætte begge forpoter op på førers arm, og holde dem der, til de får en ned kommando. Starter fint, jeg skal holde op med at belønne for ned, og begynder at ændre positioner ved feetup.
  • Indkald: Ups, den skal vi gentage fire gange. Første gang er jeg ikke tilfreds med tempo og plads, og anden og tredje gang er Johanna ikke tilfreds med måden jeg belønner på. Megan tænder ikke at jeg jubler, men på at hun får en belønning!!! Og fjerde gang lykkes det så :-)
Endnu en gang supertræning, hvor Megan gør store fremskridt fordi jeg gør det. Fordi jeg bliver bedre og bedre til at motivere hende.
Og så skal jeg huske at have kage med næste gang. Jeg er helt kommet ud af vane med det, men Johanna mente nu nok Megans placering som årets LP3 spaniel skulle fejres, så det gør vi næste gang.

2 kommentarer:

Gyldenkærne Border Collies sagde ...

Det lyder rigtig spændende med disse øvelser. Hvad er dog skamme ?
Hilsen Vibeke

Paul sagde ...

Skamme = hunden dukker sig og lægger den ene pote over snuden :-)