tirsdag den 1. december 2009

Isn't This a Lovely Day?

Kirsten kan uden tvivl nævne andre områder, men jeg erkender at være filmnørd og hundenørd :-) [og også mad- og vinnørd …]
Når jeg oplever det sublime indenfor film og hundetræning samme dag er det en ret god dag, og det var lige hvad det var i dag.
Jeg er ikke flittig til at opdatere min filmblog, men en af de nærmeste dage skriver jeg om dagens film: Jean Renoirs Toni (1934). Jeg har mange film stående, som jeg ikke har set nu, og i dag faldt jeg lige over Toni – hvorfor har jeg ikke set den tidligere? Den røg i DVD’en først på eftermiddagen, og wow for en oplevelse. Et neorealistisk mesterværk fra før neorealismen blev opfundet. Jeg fik bare lyst til at skrive om den film …

Til aften var Megan og jeg så til hvalpetræning hos Johanna. Jeg giver alle mine træninger karakterer, for så bliver jeg tvunget til efter hver træningsrunde at forholde mig til om jeg synes træningen fungerer i forhold til det, jeg har brug for. Jeg stoppede et andet sted efter to træningsrunder som jeg gav 2 og 3 på min 1-5 skala, hvor 5 er bedst.
Dagens træning fik scoren 5, og det er kun fordi der ikke er en højere vurdering.
Der er en mening med det hele, der er intensitet, der er skarpe gennemgange af færdige øvelser, det forklares hvad formålet med øvelserne er, og der er superpræcise og konstruktive instruktioner og tilbagemeldinger til de konkrete øvelser.
Vi træner intensivt i cirka 5 kvarter, der er kun de pauser vi selv vælger at holde, og Megan er bare på hele tiden, og med logrende hale. Jeg er også på hele tiden, og synes det er sjovt og lærerigt alt sammen. Og Megan og jeg går trætte og glade fra træningen. Hvad kan man forlange mere???
Og vi når meget. Dagens øvelser:
  • Tandvisning. Det går supergodt. Vores gamle hadeøvelse begynder at fungere :-)
  • Elefant. Vi er gået i stå, men får nogle tips til at komme videre.
  • Setup er ok, og vi bygger nu videre med slide, hvor Megan på kommando skal sætte sine forpoter på mine fødder, og jeg skal begynde at gå fremad. Det lærer Megan godt nok hurtigt.
  • Left/right. Vi har fået et fast mønster, fordi vi har brugt den øvelse i mindst et halvt år som ”kiropraktorøvelse” - med godbid. Så jeg skal til at variere hvor jeg belønner, så vi får brudt mønsteret med belønning foran mig.
  • Kasse. Ingen problemer med plastickassen og det ser godt ud med papkassen (noget mindre end plastickassen) .
  • Hulahopring. Kommandoen er ”Ring”, og vi skal træne at hunden stiller sig indenfor ringen med alle 4 poter. Går fint.
  • Fastholde position. Zen :-) Hunden skal indtage position, må ikke bevæge sig overhovedet når belønning er på vej.
  • Bakke. Vi får gennemgået forskellige teknikker og jeg vælger denne fremgangsmåde: godbid i højre hånd, holdes ud for hunden, som står (vigtigt med præcis rette højde, ellers hopper hunden eller sætter sig), og klik for første bevægelse bagud. Beløn og gå fremad samtidig, så førers bevægelse ikke bliver del af mønsteret. Den skal jeg arbejde specielt med!
  • Indkald, hvor jeg skal arbejde med Megans glæde og tempo i afslutningen af LP2-indkald

En herlig dag!

Ingen kommentarer: