lørdag den 26. december 2009

Årets top 10

På et år med 22 kursusdage, deltagelse i 10 LP-prøver og 4 udstillinger, et utal af træningstimer herunder en del uofficielle LP-prøver i Nørdklubben samt ansvar for Spaniel Klubbens første officielle LP-prøve 26. september og en officiel rallyprøve 25. oktober som støtte for det danske LP-landshold, har der også i 2009 været rigtigt mange fantastiske oplevelser relateret til hundene.

Jeg plejer ikke at lægge skjul på min begejstring i bloggen, så at de følgende udgør top 10 (12) kommer sikkert ikke som nogen overraskelse for læsere af bloggen.
Jeg kan (og behøver heller ikke!) argumentere præcist for hvor rækkefølgen er lige præcis denne, og der er andre end disse som med næsten lige så god ret kunne have været med, men her kommer den så.

1. Beagle Klubbens LP-prøver i Haarlev Hallen den 11. april 2009. Først og fremmest fordi Lille Bjørn fik sin LP1-titel. Men også for Megans 2. vinder i LP3 med 227 point - og jeg havde valgt fællesdækken fra.

2. 12 kursusdage med Bob Bailey i Borlänge. Uovertruffen inspiration og fantastisk læring ved at træne med høns.

3. Træning og konkurrencer med min yndlingstræningsmakker Camilla Johannessen. Det er rigtigt mange gode timer vi har tilbragt i hinandens selskab. I år har Camillas skønne Emma desuden fået sin velfortjente DKLPM titel, Camilla og Rune blev gift og de har fået Gustav, så 2009 er virkelig et skelsættende år for Camilla.

4. Samme med Camilla og Mette Andreassen er Sydkystens Hundeskole bragt fra idé til virkelighed. Det at etablere hundeskolen var i sig selv tilfredsstilende, at det er blevet en stor succes endnu mere tilfredsstillende og at jeg skulle synes det var så sjovt at undervise hundeejere overraskede endog mig selv lidt :-)

5. Johanna Allanach lærte jeg for alvor at kende på det andet Bob Bailey kursus. Alle der interesserer sig mere end marginalt for agility, LP, rally, dog dancing, HTM mv. kender Johanna, og at danne par med hende på kurset var bare en fornøjelse. Siden har jeg haft nogle fantastiske træningsrunder hos hende, kulminerende med at Megan fik lov at komme på hvalpekursus hos hende - og det var bare en skøn oplevelse.

6. Jeg har udover kurserne hos Bob Bailey været så heldig at få mulighed for at deltage i kurser hos en række andre meget dygtige trænere. Det er svært at rangordne dem, men jeg gør det alligevel og kurset hos Hanna Helminen skiller sig afgørende ud.

7. Det sammen gør kurset med Bianca van der Post.

8. Det er (heller) ikke nogen hemmelighed, at jeg er på jagt efter en ny hvalp. I denne søgen efter den perfekte lydighedshvalp får jeg hjælp fra flere sider, men jeg vil specielt nævne og takke Marianne Jensen, som har givet mig en fantastisk sparring i denne proces, og har været med ude og se et par spændende kuld engelske springer hvalpe. Og Marianne har også givet mig en masse støtte i forbindelse med træningen af Megan.

9. Jeg er også nødt til at nævne klikkerinstruktøruddannelsen. Den tunge del af uddannelse lå i 2008, i år var der tre ud af ni kursusdage, og meget eksamensfokuseret; men det er den uddannelse som har været udslagsgivende i forhold til at jeg fik ideen med Sydkystens Hundeskole.

10. Endelig vil jeg nævne solstrålehistorien med Chilli, som fik en ny bonusmor og en drømmetilværelse som prinsesse hos Ulla.

Og når jeg nu selv fastsætter reglerne synes jeg ikke listen vil være komplet hvis ikke disse to også kom med :-)

11. Helle Damkjærs weekendkursus for konkurrencehundeførere.

12. Enetimen med Birgitte Brüel.

Ingen kommentarer: