tirsdag den 29. december 2009

Træning i Jersie & klar til at være Nørdprøvedommer

Klokken 7 tikkede der en sms ind om at Camilla havde fået fri til at træne med Emma 9-10 i Jersie, og det passede mig perfekt, så Megan og jeg trænede 8.45 – 9.30, hvor jeg skulle ind til min nieces fødselsdagsbrunch.
Det var et par graders frost, og Megan arbejder forrygende i det kølige vejr.
Vi varmede op med noget fri ved fod, som jeg selv begynder synes at ligne noget. Jeg begynder selv at synes det er en sjov øvelse, og det må være et godt tegn for den fremtidige træning :-)
Så lavede Megan lige elefanten fra 15 meters afstand og drejede 2½ omgang mens jeg stod og jublede.
Move on og tyskervending trænede vi nogle gange, det for øvelsen til at se ret lækker ud, når der ikke skal bruges håndtegn.
Så ville jeg starte forfra med keglen, hvor jeg tidligere har bøvlet lidt med target, og det er ikke blevet rigtigt godt. Jeg vil have Megan om bag keglen og med front lige mod mig. Og efter 5 gentagelser fra forskellige sider og med afstanden øget fra 2 til 6-7 meter kørte det bare. Det skal selvfølgelig stabiliseres inden jeg gør noget vildt, men det var tydeligt at Megan næstsidste gang, da der ikke kom noget klik for hendes placering lidt ved siden af keglen, selv fandt ud af at flytte til den rigtige position – klog hund!
Stå-dæk er jeg startet forfra med (også!), fordi Megan 1 ud af 3 gange bevæger bagbenene frem i stedet for at lave foldedækken. Når hun gør det rigtigt får hun selvfølgelige belønning, når hun gør forkert stiller jeg hende igen og giver ny dækkommando. I det hun står, er hun lige ved at bakke (meget foretrukken adfærd lige nu) og det kombineret med dækkommandoen giver en perfekt foldedæk.
Så laver vi nogle bakkeøvelser: foran mig og væk, ved siden af mig parallelt og i 2-skridt bagud. Der kommer i sidstnævnte lidt små sving ud med bagparten, som vi lige arbejder lidt med, men det begynder at se ret pænt ud.
Så skal jeg til at gå i gang med indøvningen af Foran (hund fra plads ind foran fører og sidde med front mod fører), for faktisk lavet 2-3 starter, og så ser jeg at der er gået 40 minutter – og stopper!!!

Sidst på eftermiddagen har jeg gjort det sidste klar til Nørdprøven i morgen, hvor jeg skal være dommer for alle 11 ekvipager (LP2, LP3 og Elite) og glæder mig vildt. Det er indendørs og bliver så tæt på en rigtig prøve som det næsten kan blive uden autoriseret dommer.
Reportage følger i morgen :-)

Ingen kommentarer: