lørdag den 20. marts 2010

Hundedag

Kirsten ser fjernsyn, tre hunde flader trætte og tilfredse ud, og jeg ser tilbage på endnu en dejlig dag i hundenes tegn.
DTK holdt dobbeltudstilling i Haarlevhallen denne weekend, og vi havde tilmeldt Lille Bjørn i championklasse i dag.
Vi var der godt en time før han skulle på, for at han kunne vænne sig til omgivelserne, og den støj og varme der er i en lille udstillingshal med mange hunde og mennesker. Han præsenterede sig rigtigt godt og dommeren - Julija Aidietiené, Litauen - syntes godt om ham. Han fik sit første klubcert. og blev bedste han, men tabte til tæven pga. sin ikke helt optimale pelskvalitet på dagen. Dommeren spurgte om jeg var enig, og det var jeg bestemt.
Jeg havde aftalt med mednørd Lisa at træne noget LP bagefter, så Lisa & Loui og Megan & jeg fik en god times træning på boldbanerne overfor Haarlevhallen. Det småregnede næsten hele tiden, men det er MEGET sjovere end at stå i en udstillingshal :-)
Jeg fik specielt arbejdet med fri ved foden, en ny mere energisk gangart, som Megan synes er meget spændende stadigvæk. Og så prøvede vi to dirigerede apporteringer, som senest kiksede helt ved nørdegeneralprøven forrige lørdag. Jeg forklarede Lisa hvad mine udfordringer var, og hvad jeg ville klikke og belønne for. Så tog jeg først en højreapportering: flot gang ud til keglen, flot stå, og belønning for det. Så en hurtig dirigering med venstre arm mod højre, og Megan vendte perfekt, luntede ud til apporten (ok, fordi jeg kun havde fokus på at hun vendte og bevægede sig mod apporten), og kom ind med den i perfekt plads!!!! Så gentog vi med en venstre apport, og det gik også fint. Og så stoppede jeg den øvelse :-)
Der kom en sms fra Kirsten, som foreslog en frokost i Køge, og jeg var ret nem at lokke. Så Kirsten, Lizzie (Lille Bjørns opdrætter) og jeg tog til Køge Havn, og fik en udsøgt frokost på Brasserie 33. Jeg opdagede at Camilla havde inviteret til noget LP-træning i Jersie kl. 14.00, og det skulle jeg jo så ikke deltage i, men vi kørte da lige forbi på vejen hjem, og fik en hyggesnak med Camilla & Emma.
Jeg har forberedt en ny øvet bane til rallyholdet i morgen, og er lidt mere end almindeligt spændt på hvordan det går med konkurrenceholdet hjemmeopgave fra sidst – noget med plads …
Og så har vi fået afklaret hvilke udstillinger Lille Bjørn skal deltage i resten af året, og for 1. halvårs vedkommende også LP- og rallyprøver.
Kalenderen er opdateret, og ja, der sker da stadig lidt på hundefronten :-))))
Og i næste uge skal vi så have den første ordinære generalforsamling i Sydkystens Hundeskole. Vi regner med, at den bliver helt udramatisk, men bestyrelsen skal bl.a. tale om udbuddet af kurser resten af året, og vi vil gerne rigtigt meget – vi skal bare have det afbalanceret med vores egen kapacitet.

Ingen kommentarer: