tirsdag den 16. marts 2010

Træning hos Johanna Allanach 16. marts 2010

Jeg er inde i en arbejdsmæssigt hektisk tid, men hundetræningen hos Johanna har naturligvis topprioritet. Og det er godt på flere måder. For det første får Megan og jeg arbejdet sammen og udviklet os. For det andet kobler jeg fuldstændigt af: jeg kan mærke det så snart jeg begynder at pakke bilen – tankerne forlader det arbejdsmæssige og går til hundene, og hundetræning kan slet ikke gennemføres hvis man ikke er fokuseret, så det er virkelig mentalhygiejne der vil noget. Og for det tredje får de mange gode træningsomgange mig til at reflektere over hvad hulen det er der sker til prøverne.
Pinlig start … Johanna havde en præmie med til den der var kommet længst med hjemmeopgaven position ved pind, og så var der ingen der havde trænet den :-(
Dagens øvelser:
  • Sid i gruppe: Megan sad eksemplarisk alle tre gange. Hun sidder som en støtte, trods masser af forstyrrelser, jeg var i skjul flere gange, op til 15 sekunder. En af dagens supersucceser!!
  • Fællesdæk: Hmm. Jeg går i skjul, og Megan rejser sig, for at snuse, hun virker bestemt ikke utryg. Da jeg ikke går i skjul går det ok, jeg skal passe på med at ikke at hæve kriterierne for meget … Flotte startdækker!
  • Criss/crass Krydse poterne (venstre over højre og højre over venstre). God start på Criss, men så går det i stå. Jeg laver noget andet med Megan og vender tilbage, men vi kommer ikke rigtigt videre, lille bevægelse til sidst. En del andre tilbud kommer også. Hmmm.
  • Tandvisning Flot forfra og venstre side, men når jeg skal Megans hoved væk fra mig er det sværere, men ok.
  • Bukke Fin start med ren lokning, men hurtigt kommer bagparten også ned (=dæk), så jeg skal klikke for bukket og kaste godbidden, så Megan ikke får lejlighed til at sætte sig, efter nogle gange trækker jeg tiden, og ja - det virker …
  • Stay Jeg er gået for hurtigt frem (!), og går tilbage til det helt skarpe stay, klik, belønning (multihurtigt efter hinaden), for at få den hurtige stopbevægelse. Paul, få det nu stabiliseret inden du går videre!! (siger jeg til mig selv)
  • Spring + apportering: Demo af LP1 (for langt fremme i plads), flotte LP2'er med nogle skæve pladser (for langt fremme), meget fin LP3 apport. Så noget apportering, hvor Johanna skal holde apporten, men så vil Megan ikke tage den, men gradvis trappes det op, så hun først tager fra jorden, og til sidst tager den selvom Johanna holder i den ene ende. Apporten er blevet sjov!
  • Felt Hulahop med fire kegler i firkant. Ingen problemer for Megan, som står eksemplarisk indenfor ringen hver gang. Konceptet indenfor/udenfor og keglerne er bare distraktioner.
  • Flat Hunden ligger og klikkes for nedadgående hovedbevægelse.
Megan er virkelig på dupperne, og det er jeg også, så det er den gode spiral. Det er den fornemmelse jeg skal have når vi går til prøver. Jeg skal forestille mig at det er en træningstime hos Johanna …

Ingen kommentarer: