mandag den 5. juli 2010

Sjov Sommer med 22 børn med hunde

Solrød Kommune tilbyder under betegnelsen Sjov Sommer en masse aktiviteter for børn og unge i skolernes sommerferie. Alle foreninger bliver spurgt, om de vil være med, og Sydkystens Hundeskole havde tilbudt et arrangement ”Hundeskolen – Barn og hund” og det blev en succes: Vi havde sat en grænse ved 20 hunde, og efter én time var der overtegnet!
I dag løb arrangementet så af stablen, og det gik fantastisk godt.
Hele bestyrelsen var i sving: Camilla, Mette, Charlotte og jeg som undervisere, og Kirsten servicerede os med frokost og kølige sodavander – tiltrængt på en varm sommerdag.
Vi mødtes ved 8-tiden for at stille op til dagens arrangement, hvor vi havde planlagt tre forskellige former for aktiviteter: agility, rallylydighed samt aktivering generelt (madlege, madbolde, hundespil, tricks mv.). Ved indskrivningen kunne vi notere to deltagere, der fulgtes med kammerater, og håbede at komme med, og dem nænnede vi ikke at skuffe, så vi endte med 22 deltagere, som efter hundestørrelse blev opdelt i tre hold.
Deltagerne var 10-15 år, og på nær et par tvillinger havde alle egen hund med. Den ene tvilling havde vi aftalt skulle låne Lille Bjørn, og det var begge parter meget tilfredse med :-)
Efter en hundehilserunde startede dagens første aktivitetsrunde (45 minutter), hvor jeg havde de mindste hunde til rallylydighed – der skulle arbejdes lidt med kontakt med hundene, og grundindlæring af plads, og det gik forbløffende godt. 4 af deltagerne gennemførte en rallybane med 8 skilte nydeligt, og de sidste 4 fik arbejdet flot med kontakt med hundene.
Efter en pause holdt Camilla et spændende indlæg om hundens historie, anatomi, hundesprog mv.
Så var det allerede blevet frokost tid, og vi kunne glæde os over at der var rigtig god stemning, at alle børnene så ud til at have det rigtigt godt med hundene og hinanden. Så da Annette og Alice, vores kontaktpersoner ved Solrød Kommune, kom på besøg, kunne vi glæde os over at fremvise et virkelig succesfuldt arrangement.
Efter frokosten havde jeg mellemstørrelse holdet i rally, og det var da en fornøjelse som der var god kontakt mellem hunde og førere. På nær en 12 ugers hvalp kunne alle gå en meget flot rallybane, og inden jeg nåede at foreslå træning af nogle tricks ville de alle gå banen igen – og gjorde det flottere end første gang!
Så havde Nina fra Ølby Dyrehospital/Jersie Dyreklinik et meget interessant indlæg om førstehjælp til hunde. Vi hørte om hedeslag, flåter, drukning, blødninger, tandbørstning mv., og der var stor spørgeiver fra de unge.
I dagens tredje aktivitetsrunde havde jeg de store hunde i rally, og de var ligeså energiske som forrige gruppe, og endte med at stå i kø for at gå banen igen og igen; de fik hele tiden flere tips, og det var da en fornøjelse som de fulgte rådene.
Til sidst havde vi en kort evaluering, og den korte udgave er, at flere syntes det hele var godt, og det blev ikke modsagt. Vi gætter på, at der er en hel del ualmindeligt trætte hunde og børn i de små hjem til aften, for der blev virkelig gået til den. Lille Bjørn er helt færdig, og fik kun symbolsk aftensmad.
Vi er ganske enige om, at vi er med igen næste år! Det er simpelthen fantastisk at arbejde med en gruppe entusiastiske unge, som elsker deres hunde, og er vant til at træne med positive metoder.
PS: Fotos kommer senere, Camilla tog 600+!!!

5 kommentarer:

Pia Varkil sagde ...

Hvor er det skønt at læse om Jeres arrangement. Det er bare super med disse sommerarrangementer for børn, som ikke har mulighed for at opleve disse ting i deres hverdag. Godt gået af Jer alle.
K.H.
Tosca, Kian, John og Pia

Paul sagde ...

Hej Pia,
Tak for det!
Vi krydser fingre for at bare nogle af disse børns forhåbentligt begejstrede beretninger om det, de har trænet i dag, kan gøre at flere af hundene kommer til noget organiseret træning, til glæde for både hund og familie!
Mange hilsner
Paul

Lone Sommer sagde ...

Hvor er det bare flot, at I stiller op til sådan et arrangement. Jeg blev helt rørt ved tanken om, at børnene fik blod på tanden ved positivt samarbejde med deres vovser.

Mona Madsen sagde ...

En herlig beretning! Vi er glade for, at I gerne vil gentage successen næste år.
Kunne I ikke tænke jer at sende beretning med billeder til Solrød Avis? Det vil mange nyde at læse...
Venlig hilsen
Mona Madsen, Fritids- og kulturchef i Solrød Kommune

Paul sagde ...

Hej Mona,
Tak for de pæne ord!
Jeg skriver meget gerne til Solrød Avis, samler noget inkl. fotos i aften.
Affødt af Sjov Sommer begynder der i øvrigt et kursus hos os for Barn og hund :-)
http://www.sydkystenshundeskole.dk/kurser.php
Mange hilsner
Paul