lørdag den 10. juli 2010

Rally og LP 10. juli 2010 i Lyngby

Stemningsbillede (foto: Conni Hansen)

I dag afholdt Old English Sheepdog Klubben sine traditionelle Lydighedsprøver og rallyprøver på Lyngby Stadion. Og lige så traditionelt blev det en meget varm dag! Vi var vist en del der håbede at vejrudsigten ikke helt ville holde stik, men desværre :-( Det blev varmere og varmere i købet af dagen, og det har nok været i nærheden af de 30 grader da det var varmest. Der var masser af våde håndklæder, isvand, spande med vand osv.
Jeg skrev for en uge siden efter Nørdprøven 3. juli: ” Jeg trøster mig med at en dårlig generalprøve giver en god premiere, så skal det nok blive godt på lørdag i Lyngby, hvor begge hunde skal op i rally og Megan i LP3.”
Og det var da ikke helt løgn!
Lille Bjørn debuterede i Øvet klasse, en meget regulær bane med 13 skilte, og jeg havde god kontakt med ham fra start. Men jeg kunne godt mærke at han gik ned i tempo efterhånden, og da vi nåede næstsidste skilt, en dobbeltslalom, var der ikke meget energi tilbage. Sidste skilt var ”Løb i mål fra sit”, og der var vist ikke meget løb fra hans side …
Men, vi fik 84 point og bestod i første forsøg, og det er jeg ualmindeligt tilfreds med!
Megan var oppe i Ekspertklasse lige efter frokostpausen, og der var ikke meget energi i hende. Hun måtte flere gange have sitkommandoer, og vi måtte lave bakningen om. Jeg synes det blev bedre og bedre jo længere vi kom, og vi sluttede ganske pænt. Ærespladsen (sit ved siden af føreren) var en gispende omgang, men ingen slinger. Vi endte med 95 point og første pind!!!
Vi gik direkte fra rallyen til LP3, og det blev for meget. Vi endte med 179½ point efter en prøve, hvor Megan var virkelig påvirket af varmen. Vi fik 0 i fællessit og stillingsskift (ekstra kommandoer og mistede to positioner), 5 i stå, sit, dæk (stod i alle positioner), men 8 og opefter i resten. Specielt var jeg tilfreds med fri ved fod (8½!!!) og apportering (8). I sidstnævnte løb Megan direkte mod den rigtige apport, tog den, og ville så løbe ud i skyggen, så jeg måtte give en ekstra kommando for at få hende hen til mig :-)
Marie og Chelsea fik 168½ og Vibeke & Julie 151 (med 0 i fællesdæk) i LP1, til lykke med det alle sammen.
Tak for hyggeligt selskab til Vibeke & Per og alle nørder og andre hundevenner!!

Ingen kommentarer: